Riba-roja de Túria impulsa la construcció de habitatges socials amb la Generalitatatre anys Riba-roja de Túria impulsa la construcció de habitatges socials amb la Generalitatatre anys
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria impulsa la construcció de habitatges socials amb la Generalitatatre anys

Riba-roja aposta per l'habitatge social: adhesió al conveni per a promocionar habitatges de protecció pública

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la seua adhesió al conveni marc de col·laboració amb la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a la promoció d'habitatges de protecció pública. Este acord, que va ser aprovat en el ple municipal, ha comptat amb el suport unànime de tots els grups amb representació en el consistori, incloent-hi el PSPV, Partit Popular, Compromís, Esquerra Unida-Podem i Vox. El conveni té una vigència de quatre anys, tal com s’estipula en la clàusula novena del contracte signat el passat 2 d’abril.

El document aprovat per l'Ajuntament ressalta que les competències de les administracions locals inclouen "la promoció i gestió de l'habitatge de protecció pública amb criteris de sostenibilitat financera". Així mateix, s'especifica que els municipis valencians tenen l'obligació de promoure i gestionar habitatges com una de les seues facultats pròpies.

L'adhesió de Riba-roja a este conveni marca un pas important en la col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a la construcció d'habitatges socials en el municipi. Este acord suposa la construcció de 50 noves habitatges de protecció pública, que s'inclouran dins del programa general de la Generalitat per a abordar la problemàtica de l'accés a l'habitatge en la Comunitat Valenciana. Este programa pretén mobilitzar sòl públic per a facilitar la construcció d'habitatges assequibles i energèticament eficients.

El conveni es va formalitzar com a part de la iniciativa per a abordar la problemàtica de l'habitatge a la Comunitat Valenciana, mobilitzant sòl públic per a la construcció d'habitatges de protecció pública. L'Ajuntament de Riba-roja, per la seua banda, ha mostrat el seu compromís en esta iniciativa a través d'una resolució de l'alcalde, Robert Raga, que subratlla la importància de participar en este acord per a fomentar el desenvolupament d'habitatges accessibles per a la ciutadania.

Un dels aspectes més destacables és que el setembre de 2022, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va cedir una parcel·la de 1.179 metres quadrats a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA). Esta parcel·la, amb una edificabilitat de 4.096 metres quadrats, permetrà la construcció de fins a 28 habitatges de protecció oficial. Segons l'estudi tècnic municipal, el projecte preveu la construcció de 24 habitatges de tres dormitoris i quatre més de dos dormitoris, a més d'un soterrani amb garatges i trasters per a cada habitatge.

A més, la parcel·la cedida forma part del programa 6 de Fons MRR, destinat a la construcció d'habitatges en règim de lloguer social en edificis energèticament eficients. Este projecte s’emmarca dins del pla de recuperació per a la creació d'habitatges sostenibles i accessibles per a la població amb majors necessitats.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat el compromís del seu equip de govern per a trobar solucions efectives a la manca d'habitatge pública. Raga ha destacat la importància de dur a terme mesures i programes que faciliten la construcció d'habitatges assequibles per a famílies i joves, així com per a persones amb dificultats d'accés a la habitatge.

Finalment, és rellevant destacar que en 2021, l'Ajuntament de Riba-roja va crear l'Agència de l'Habitatge. Esta entitat ofereix un servei integral d'informació i prestacions en matèria d'habitatge, ajudant la ciutadania a accedir a solucions de l'habitatge adequades i sostenibles.
     




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal