Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria destina 10.000 euros per a l'ajuda al poble palestí i es compromet com a municipi d'acollida

 Riba-roja de Túria destina 10.000 euros per a l'ajuda al poble palestí i es compromet com a municipi d'acollida

El consistori aprovarà una moció en el pròxim ple per a reconéixer l'Estat de Palestina i donar suport a la seua població.

Riba-roja de Túria, 7 de juny de 2024 - L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha anunciat la creació d'una partida pressupostària de 10.000 euros per a proporcionar ajuda econòmica al poble palestí, que està patint les conseqüències de la guerra i la inestabilitat a la regió de l'Orient Mitjà. A més, el consistori ha proposat oferir-se com a municipi d'acollida per als ciutadans de Palestina.

Aquestes mesures es debatran en el ple extraordinari del pròxim divendres 14 de juny, en el qual es preveu aprovar la declaració del govern espanyol del 28 de maig, en què es reconeix l'Estat de Palestina, seguint les resolucions de les Nacions Unides. Així, Espanya se suma als més de 140 països que han reconegut oficialment aquest estat en un conflicte que es prolonga des de fa quasi set dècades.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha informat hui, 7 de juny, sobre aquestes iniciatives durant una Junta de portaveus. En aquesta reunió, s'ha exposat als representants polítics les accions que l'ajuntament preveu implementar per a donar suport al poble palestí.

Entre les mesures proposades pel govern local per a la seua aprovació en el ple, destaca el reconeixement oficial de l'Estat Palestí, la petició a l'organització Hamàs per a l'alliberament de presoners, la condemna dels atemptats contra Israel ocorreguts el passat octubre i la denúncia dels atacs indiscriminats del govern de Palestina, controlat per l'extrema dreta.

A més, es presentarà una iniciativa per a sol·licitar la creació d'un corredor humanitari en la zona en conflicte i reafirmar la solidaritat de Riba-roja de Túria amb el sofriment que s'ha intensificat en els últims mesos a l'Orient Mitjà.

El govern local ha destacat el compromís de la localitat, que es materialitzarà amb la dotació pressupostària de 10.000 euros per a ajudar al poble palestí, responent als greus problemes que han patit durant les últimes dècades, els quals s'han agreujat recentment. Aquest suport es completarà amb la intenció de convertir Riba-roja de Túria en un municipi acollidor per als ciutadans palestins.

L'alcalde Raga ha subratllat la rellevància dels acords que es prendran en el ple de la setmana vinent, afirmant que "són una mostra de solidaritat amb el poble palestí, proporcionant una ajuda econòmica i declarant Riba-roja de Túria com a municipi d'acollida, reflectint el nostre caràcter integrador i solidari amb les persones que més ho necessiten".

   



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal