Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rego defensa la 'tasca essencial' de 'liderar una Europa de pau' per estar al 'costat correcte de la història'


La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, ha defensat la "tasca essencial" de "liderar una Europa de pau", on es "parli de justícia ecosocial" i de "drets fonamentals" en un moment en què "ressonen els tambors de guerra" en "el genocidi indirecte del poble palestí a la Franja de Gaza". "No n'hi ha prou amb mantenir els ulls oberts, hem de posicionar-nos al costat correcte de la història", ha declarat.

Així s'ha manifestat Rego aquest diumenge en l'acte central de campanya de SUMAR que al País Valencià porta el nom de Compromís-Sumar, i que es va celebrar ahir  a València, que ha comptat amb la presència del candidat de Compromís-Sumar a les eleccions europees, Vicent Marzà, la portaveu de Compromís al Congrés, Àgueda Micó, el diputat de la formació, Alberto Ibáñez, el síndic a Les Corts, Joan Baldoví, la diputada Paula Espinosa i els candidats al Parlament Europeu, Sandra Ruiz i el coordinador dels Joves d'Esquerra Unida Tomàs Palm.

En aquest context, la ministra ha defensat la decisió del Consell de Ministres de reconèixer Palestina com a Estat, una decisió que es va aprovar el passat dilluns. "Com no hem d'estar orgulloses d'alguna cosa en la qual hem contribuït nosaltres en l'acord de govern?", ha destacat.

Rego ha qualificat aquesta mesura com a "necessària", tot i que ha subratllat que "no és suficient", ja que "no detindrà els crims de guerra de Netanyahu". "Són 239 dies des que assistim al genocidi indirecte del poble palestí, 76 anys en què el poble pateix la mutilació i aniquilació dels seus drets fonamentals i la comunitat internacional aparta la mirada", ha denunciat.

En aquesta línia, ha criticat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, per "donar el seu suport incondicional al genocidi", mentre "caldria lluitar per brindar suport i solidaritat al poble palestí". Per això, ha indicat que s'"ha de seguir pressionant per liderar una posició de pau a la Unió Europea" amb l'objectiu de "trencar les relacions comercials i diplomàtiques amb Israel, imposar sancions i garantir l'accés a l'ajuda humanitària a la Franja de Gaza".

"És important que la nostra veu --la de Sumar-- estigui al Parlament", ha sostingut, i ha qüestionat: "Quina mena d'Europa és la que aixeca murs a les seves fronteres, deixa als marges a la classe treballadora i omple les butxaques dels comerciants d'armes?".

Així, ha reconegut que l'Europa que "es necessita" és aquella que "reconeix la dignitat de qui salva les vides al Mediterrani", alhora que "posa al centre a la classe treballadora que lluita pels seus drets, a les dones que desafien els governs reaccionaris i als joves que demanen mesures efectives per afrontar la crisi climàtica".

    


"GARANTIR ELS SISTEMES PÚBLICS"

Per la seva part, el candidat de Compromís-Sumar a les eleccions europees, Vicent Marzà, ha insistit en la "necessitat de blindar" els serveis públics, com l'educació i la sanitat, perquè siguin "un dret garantit" a tota Europa.

"Fomentarem que la Comissió Europea garanteixi el caràcter públic dels sistemes públics de sanitat perquè un govern com el del Consell, no pugui regalar la gestió pública dels hospitals a empreses dels seus 'amiguets', com pretenen fer amb l'Hospital d'Elx-Vinalopó", ha ressaltat.

També ha recalcat que des d'Europa "s'ha de fer front a les retallades en educació que ha aplicat el 'president' de la Generalitat, Carlos Mazón". "Fomentarem el desenvolupament d'un sistema integral de beques i ajudes a l'estudi, a més de la gratuïtat dels menjadors escolars i del transport escolar a tots els països de la Unió Europea", ha continuat.

Així mateix, ha afegit que "exigiran el reconeixement del valencià com a llengua oficial de la Unió Europea", com també "treballaran per blindar els interessos dels camperols" i "impulsaran una transició ecològica justa".

  







Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal