Paterna celebra Sant Joan amb un innovador festival de paelles i música electrònica Paterna celebra Sant Joan amb un innovador festival de paelles i música electrònica
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna celebra Sant Joan amb un innovador festival de paelles i música electrònica

La nit de Sant Joan, una de les més màgiques de l'any, ha tingut enguany una celebració especial a Paterna. El municipi valencià ha estrenat un esdeveniment que combina la tradició gastronòmica amb la música electrònica més actual, aconseguint reunir prop d'un miler de veïns en una jornada festiva sense precedents.

El pàrquing dels Tarongers de la ciutat es va convertir el passat dissabte en l'escenari d'un festival que ha marcat un abans i un després en les celebracions locals. L'espai, habitualment destinat a l'estacionament de vehicles, es va transformar en una àrea de trobada i diversió per a centenars de paterners i paterneres que van acudir a gaudir d'una proposta innovadora.

L'organització de l'esdeveniment va córrer a càrrec de la Regidoria de Joventut, que va dissenyar una experiència multisensorial per als assistents. El plat fort de la celebració, com no podia ser d'una altra manera en terres valencianes, va ser l'elaboració de paelles. Es van repartir ingredients per a la confecció de 50 d'aquests plats típics, en els quals van participar uns 500 veïns prèviament inscrits.

Però la gastronomia no va ser l'únic atractiu de la nit. L'ambient festiu es va veure potenciat per l'espectacle "Carnavalia on tour", que va omplir l'espai de llum i so. Els DJs Javi Blanko i el paterner DJJoan van ser els encarregats de posar la banda sonora a la celebració, oferint una selecció musical que va fer ballar els assistents fins a altes hores de la matinada.

La regidora de Joventut, Andrea López, va expressar la seua satisfacció pel "gran acolliment d'aquesta pionera iniciativa". Segons les seues declaracions, a més dels participants en l'elaboració de les paelles, es van sumar altres 500 veïns que van acudir atrets per l'ambient festiu. L'espai comptava també amb una zona de chill out i foodtrucks, que van complementar l'oferta gastronòmica i d'oci.

L'esdeveniment va comptar amb la presència de la Tinenta d'Alcalde de Tradicions, Isabel Segura, va assistir juntament amb la regidora de Joventut. També van fer acte de presència la Reina de les Festes, Clara Agranes, acompanyada per la seua Cort d'Honor, així com representants de diverses entitats socioculturals i festives del municipi.

Cal destacar que l'Ajuntament de Paterna no va descuidar aspectes importants com la igualtat i la diversitat. A través de l'àrea d'Igualtat, es van instal·lar dos punts informatius: un punt Arc de Sant Martí i un altre Violeta, amb l'objectiu d'oferir informació i sensibilitzar els assistents sobre aquestes temàtiques.

Aquesta celebració suposa un pas endavant en la manera de commemorar la nit de Sant Joan a Paterna. La fusió de la tradició culinària amb la música electrònica ha demostrat ser una fórmula d'èxit per a atraure tant al públic jove com al més adult, creant un espai de convivència intergeneracional.

L'èxit d'aquesta primera edició obre la porta a la possibilitat que aquest festival es consolide en el calendari festiu de Paterna, oferint als seus habitants una alternativa moderna i atractiva per a celebrar una de les nits més emblemàtiques de l'estiu valencià.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal