Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manuel Azaña i Dolores Ibárruri protagonitzen la segona jornada de la Ebau a la Comunitat Valenciana

 Manuel Azaña i Dolores Ibárruri han estat les figures centrals de l'examen d'Història d'Espanya durant la segona jornada de les Proves d'Accés a la Universitat (Ebau) a la Comunitat Valenciana, en les quals participen més de 24.200 estudiants. La prova ha inclòs textos històrics i ha demanat als alumnes definir conceptes clau relacionats amb la història contemporània d'Espanya.

En el segon dia de les Proves d'Accés a la Universitat (Ebau) a la Comunitat Valenciana, que tenen lloc durant aquesta setmana, Manuel Azaña i Dolores Ibárruri han estat les personalitats destacades de l'examen d'Història d'Espanya. Aquestes proves, a les quals s'han inscrit més de 24.200 estudiants, es desenvolupen amb la finalitat d'avaluar els coneixements adquirits durant el batxillerat.

La prova d'Història d'Espanya ha presentat als alumnes diversos textos històrics significatius. Entre ells, s'ha inclòs un fragment de la carta-manifest de Carlos de Borbón i Austria-Este, dirigida a l'Infant don Alfonso, datada el 30 de juny de 1869 a París. A més, s'ha proporcionat un fragment d'un discurs de Dolores Ibárruri, coneguda com 'La Pasionaria', pronunciat el 8 de setembre de 1936 també a París, així com un fragment d'un discurs de Manuel Azaña, que fou president de la Segona República, pronunciat al juliol de 1937 a la Universitat de València. Els estudiants han hagut de definir conceptes rellevants com 'legitimisme', 'monarquia', 'guerra civil' i 'feixisme'.

Paral·lelament, l'examen d'Història de la Filosofia ha seleccionat autors fonamentals com Plató, Aristòtil, Kant i Nietzsche per avaluar els coneixements dels estudiants en aquesta matèria. Durant la jornada del matí, els alumnes també han realitzat les proves de Matemàtiques II, Llatí II, Anàlisi Musical II i Dibuix Artístic II. 

A la vesprada, s'han dut a terme els exàmens de Química, Literatura Dramàtica, Geografia i Dibuix Tècnic Aplicat a les Arts Plàstiques i al Disseny II. La jornada ha conclòs amb les proves de Dibuix Tècnic II, Grec II, Tècniques d'Expressió Graficoplàstica i Geologia i Ciències Ambientals.

El dijous al matí està previst que es realitzen els exàmens d'idiomes, incloent Anglès, Alemany, Francès i Italià. A continuació, es duran a terme les proves de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II i Arts Escèniques II. La jornada de la vesprada es reservarà per als alumnes que tinguin assignatures solapades, oferint-los l'oportunitat de completar les seues proves.

Les Proves d'Accés a la Universitat constitueixen un moment clau per als joves estudiants, ja que determinaran les seves opcions per accedir a l'educació superior i perseguir les seues carreres professionals desitjades.

   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal