Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Eliana ja arreplega els Residus Orgànics separats al Nucli Urbà

   



El municipi de l’Eliana ha començat hui un nou sistema de recollida de residus orgànics al nucli urbà. Després de mesos de treball en la implementació d'aquest nou servei, que inclou la recollida porta a porta de paper i cartó per als comerços i la restauració, i la visita d’educadors ambientals als domicilis per a explicar el funcionament del sistema, s'ha donat el tret de sortida a la recollida de residus orgànics.

A partir de demà, 12 de juny, els veïns i veïnes de l'Àrea Central, és a dir, del nucli urbà, podran dipositar els seus residus orgànics en els nous contenidors marrons habilitats per a aquesta finalitat. Els residus orgànics es recolliran els dilluns, dimarts, dijous i dissabtes en l'horari de 23:00 h a 05:40 h. És important recordar que el dipòsit de residus es farà a partir de les 20:00 h per a totes les fraccions.

Posteriorment, altres barris del municipi s'aniran sumant a aquest nou sistema que està en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), així com amb la normativa europea i nacional.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha volgut “agrair públicament la col·laboració de la ciutadania per a posar en marxa aquest nou sistema. Amb el compromís de tots i separant en origen estem contribuint a respectar l'Eliana i sostenir el planeta.”

Oficina de Servei de Recollida de Residus

Cal recordar que Valoriza, l'empresa encarregada de la implementació del nou sistema de recollida de residus sòlids urbans, ha obert una oficina d'atenció a la ciutadania per resoldre dubtes i distribuir materials informatius que no s'hagen pogut entregar per part dels educadors ambientals. Aquesta oficina està situada al carrer General Pastor, número 17 baix. Els veïns i veïnes poden acudir-hi per a qualsevol consulta en l'horari d'atenció de dilluns a divendres de 09:00 a 14:30 h i de 16:00 a 20:00 h.

A més, s'ha habilitat un número de telèfon gratuït per a consultes al 900 100 310.

Compromís Amb la Sostenibilitat

Aquest nou sistema de recollida de residus és un pas important cap a una gestió més sostenible dels residus urbans a l'Eliana. Amb la implicació activa de la ciutadania i la separació dels residus en origen, s'aspira a reduir l'impacte ambiental i contribuir a la preservació del medi ambient. La implantació progressiva en altres barris reforçarà aquest compromís amb una gestió eficient i responsable dels residus.

  





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal