L'Eliana facilita la inclusió: Nova instrucció per a garantir el respecte a la identitat de gènere en l'àmbit municipal L'Eliana facilita la inclusió: Nova instrucció per a garantir el respecte a la identitat de gènere en l'àmbit municipal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana facilita la inclusió: Nova instrucció per a garantir el respecte a la identitat de gènere en l'àmbit municipal


L'Ajuntament de l'Eliana ha pres una iniciativa pionera en la Comunitat Valenciana per a promoure la inclusió i el respecte a la diversitat de gènere. Mitjançant la creació d'un equip de treball tècnic, liderat per les regidories d'Igualtat i Polítiques Socials, s'està desenvolupant una instrucció que implementarà de manera homogènia la normativa autonòmica sobre el tractament administratiu de la identitat i expressió de gènere en totes les dependències municipals.

Aquesta mesura representa un pas significatiu en l'adequació de les pràctiques administratives a les necessitats de les persones transsexuals i transgènere. L'objectiu principal és facilitar una comunicació més inclusiva entre l'Ajuntament i la ciutadania, permetent que les persones puguen expressar lliurement la seua identitat de gènere en les seues interaccions amb l'administració local.

Isabel Montaner, regidora de Serveis Socials, ha explicat: "El nostre objectiu és adequar el 'sexe sentit' dels i les elianeres que ho desitgen, facilitant el seu canvi de nom en totes aquelles activitats i procediments municipals que no tinguen implicacions legals i donant així compliment a la llei autonòmica". Aquesta declaració posa de manifest el compromís de l'Ajuntament amb la implementació efectiva de la legislació vigent en matèria de drets LGTBIQ+.

La normativa autonòmica valenciana, que serveix de marc per a aquesta iniciativa, reconeix el dret de les persones a ser identificades d'acord amb la seua identitat de gènere autopercebuda. Aquest reconeixement legal, conegut com a "sexe sentit", permet a les persones transgènere i no binàries canviar el seu nom i gènere en documents oficials sense la necessitat de sotmetre's a tractaments mèdics o psicològics previs.

Marta Andrés, regidora d'Igualtat, ha destacat que aquesta iniciativa "és una mostra de la sensibilització de l'Ajuntament de l'Eliana amb el col·lectiu LGTBIQ+, que avança en drets per a totes les persones". Aquestes paraules subratllen la importància que l'administració local atorga a la promoció de la igualtat i a la lluita contra la discriminació basada en la identitat de gènere.

La nova instrucció municipal busca eliminar les barreres administratives que sovint enfronten les persones trans en la seua interacció amb les institucions públiques. Aquest canvi permetrà que els documents i procediments municipals reflectisquen de manera adequada la identitat de gènere de cada persona, sempre que no hi haja implicacions legals que ho impedisquen.

És important destacar que aquesta mesura s'emmarca en un context més ampli de polítiques progressistes orientades a garantir els drets i la dignitat de totes les persones, independentment de la seua identitat o expressió de gènere. L'Eliana es posiciona així com un municipi capdavanter en la implementació de polítiques inclusives i respectuoses amb la diversitat.

La instrucció que s'està desenvolupant no només busca complir amb la normativa autonòmica, sinó que també aspira a crear un model de gestió administrativa que puga servir d'exemple per a altres municipis de la Comunitat Valenciana i més enllà. Aquest enfocament proactiu en la protecció dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ reflecteix un compromís ferm amb la construcció d'una societat més justa i equitativa.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal