Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació recolzarà Riba-roja de Túria en la captació de fons europeus per reforestar les zones afectades pels últims incendis

 La Diputació de València recolzarà Riba-roja de Túria en la captació de fons europeus per reforestar les zones afectades pels últims incendis.

La Diputació de València col·laborarà amb l'Ajuntament de Riba-roja de Túria per a captar fons europeus amb l'objectiu de finançar la reforestació de les àrees cremades pels recents incendis, eliminar la canya i mantindre el Parc del riu Túria. Aquesta iniciativa sorgeix després dels dos incendis que han tingut lloc durant la primavera al terme municipal de Riba-roja de Túria.

El diputat de Fons Europeus, Juan Ramón Adsuara, s'ha reunit amb l'alcalde de la localitat, Robert Raga, per a explorar les diferents opcions de finançament comunitari per a dur a terme projectes de reforestació i prevenció d'incendis.

"Des de la Diputació ens hem fixat com a prioritat atendre totes les sol·licituds d'ajuda dels municipis de la província per facilitar-los l'obtenció de fons europeus. Comptem amb personal especialitzat que posem a disposició dels ajuntaments per assessorar-los i orientar-los a trobar la millor opció per captar aquestes ajudes", ha subratllat Juan Ramón Adsuara.

Durant la reunió, es van analitzar tres opcions principals:

1. Projecte europeu del programa interregEuroMed:  Una de les possibilitats és que la Diputació de València participe com a soci en un projecte europeu del programa interregEuroMed, que és dirigit a la reforestació en zones hidrogràfiques. Riba-roja de Túria compleix les condicions d'aquesta iniciativa, fent-lo un lloc òptim per a un projecte pilot.

2. Lideratge provincial en la conurbació del Parc del riu Túria: Una altra alternativa és que la mateixa corporació provincial lideri una conurbació que incloga les diferents localitats del Parc del riu Túria, amb l'objectiu de sol·licitar fons europeus per a la protecció contra incendis.

3. Presentació d'un projecte per part de l'Ajuntament: La tercera opció és que siga l'Ajuntament de Riba-roja de Túria qui presente un projecte per captar ajudes comunitàries, comptant amb la col·laboració estreta de la institució provincial.

Aquestes iniciatives busquen no sols la recuperació de les zones afectades pels incendis, sinó també la implementació de mesures preventives per evitar futurs focs, assegurant la sostenibilitat i la protecció del medi ambient en la regió.

  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal