Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell Rector d'À Punt lamenta l'actitud de Camps i defensa la llibertat de premsa

 

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha expressat hui dimarts el seu descontent per l'actitud mostrada per l'expresident de la Generalitat Francisco Camps durant la seua entrevista ahir dilluns en el programa 'Les Notícies del Matí' d'À Punt. A més, ha defensat fermament el dret dels periodistes a exercir la seua professió en llibertat.

  Moments de tensió a l'entrevista  

Durant l'entrevista, Camps va generar moments de tensió al negar-se a contestar preguntes i qüestionar la presència i professionalitat del director de la Cadena SER a la Comunitat Valenciana, qui participava en la tertúlia. Aquest comportament ha estat criticat pel Consell Rector, que ha emès un comunicat al respecte.

  Defensa del periodisme lliure  

"En els mitjans públics valencians caben totes les opinions, tant de les persones entrevistades com dels periodistes que participen en els programes informatius i que fan ús del seu dret a informar", ha assenyalat el Consell Rector. A més, ha subratllat que l'exercici del periodisme "és la garantia del bon funcionament de la democràcia i els periodistes són els encarregats de fer efectiu el dret constitucional de la ciutadania a rebre informació veraç i plural".

El Consell Rector considera "inadequat" que cap persona "tracte de negar a un periodista, que està exercint la seua labor d'informar, el dret a expressar-se lliurement i que siga objecte d'atacs personals".

  Suport als professionals afectats  

Per això, lamenta l'actitud de l'expresident i expressa tot el seu suport a l'editor-presentador del programa, al periodista que va patir l'"intent d'ingerència" i a la resta de convidats que visqueren una "situació tibant".

  Reivindicació del dret a la llibertat de premsa  

El Consell Rector ha reivindicat el dret i el deure dels professionals dels mitjans de comunicació públics "de poder treballar en llibertat per a oferir a la ciutadania uns informatius plurals i rigorosos, on totes les veus i tots els punts de vista tenen espai", conclou el comunicat.


.
desde
Creative Commons
Crónica CT
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal