El Congrés aprova la reforma del subsidi per desocupació: un pas endavant en la protecció social. amb l'opossició del PP i VOX El Congrés aprova la reforma del subsidi per desocupació: un pas endavant en la protecció social. amb l'opossició del PP i VOX
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Congrés aprova la reforma del subsidi per desocupació: un pas endavant en la protecció social. amb l'opossició del PP i VOX




En la sessió celebrada ahir dijous, el Congrés dels Diputats ha donat llum verda a una reforma transcendental del sistema de subsidis per desocupació. La convalidació del decret, que ha comptat amb un ampli suport parlamentari i l'abstenció de PP, Vox i UPN, marca un punt d'inflexió en la política social espanyola.

La reforma, que serà tramitada com a projecte de llei,que serà tramitada com a projecte de llei, introdueix canvis substancials en el sistema de protecció als desocupats. Entre les mesures més destacades, s'estableix un augment progressiu de la quantia del subsidi. Durant els primers sis mesos, els beneficiaris rebran 570 euros mensuals, un increment significatiu respecte als 480 euros anteriors. Aquesta xifra representa el 80% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) actual.


Un dels aspectes més innovadors de la reforma és l'ampliació del col·lectiu de beneficiaris. A partir d'ara, podran accedir al subsidi persones que abans en quedaven excloses. Entre elles, destaquen les víctimes de violència de gènere o sexual des dels 16 anys, els emigrants retornats, els menors de 45 anys sense càrregues familiars i els treballadors eventuals agraris de tot l'Estat.


La nova normativa també contempla la possibilitat de compatibilitzar el subsidi amb un salari, una mesura que s'estén tant al subsidi com a la prestació contributiva per desocupació. Aquesta disposició busca fomentar la reinserció laboral sense penalitzar econòmicament els beneficiaris.


En el sector agrari, la reforma estableix un règim de compatibilitat entre els subsidis d'Andalusia i Extremadura amb els del Règim General. A més, es compromet a reduir les jornades reals requerides per a accedir als primers, una mesura que respon a la situació de sequera que afecta aquestes regions.


La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha sigut l'encarregada de defensar el decret davant el Congrés. En la seua intervenció, Díaz ha subratllat la urgència de la mesura, argumentant que "no hauria d'haver-se dilatat un minut més la seua engegada". La ministra ha emfatitzat l'impacte real que tindrà aquesta reforma en la vida quotidiana dels beneficiaris: "No és una pagueta, senyories, és un dret que determinarà la diferència entre poder menjar fruita fresca, peix o no. Són 90 euros que permeten que moltes famílies espanyoles, per desgràcia, puguen viure millor".


Un aspecte destacat del procés d'elaboració d'aquesta reforma ha sigut la participació activa dels agents socials. Díaz ha agraït expressament les aportacions de la patronal, tot i que aquesta no va sumar-se a l'acord final entre sindicats i Govern. La ministra ha ressaltat que les contribucions de les organitzacions empresarials han millorat sensiblement el contingut de la norma, especialment en aspectes com la compatibilitat de la prestació pública per desocupació amb l'activitat laboral i el disseny del subsidi per a dones víctimes de violència masclista.


La convalidació d'aquest decret representa un avanç significatiu en la protecció social a Espanya. La reforma no només augmenta la quantia del subsidi, sinó que també amplia la seua cobertura a col·lectius vulnerables i introdueix mecanismes per a facilitar la reinserció laboral. Amb aquestes mesures, el Govern busca reforçar la xarxa de seguretat per als desocupats i millorar les seues perspectives de futur.


La tramitació del decret com a projecte de llei obrirà ara un període de debat parlamentari que podria introduir noves modificacions i millores en el text. Aquest procés permetrà als diferents grups polítics contribuir a perfilar una normativa que, sense dubte, tindrà un impacte significatiu en la vida de milers de ciutadans espanyols.

   

   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal