Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Comissió de Vigilància del Parc Natural del Túria per coordinar i millorar recursos i serveis

Ahir matí, es va constituïr a Riba-roja de Túria la Comissió de Vigilància del Parc Natural del Túria, després de la seua aprovació en l'Assemblea General de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria celebrada el passat 15 de maig. La Comissió està formada pel president de l'Associació de Municipis i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga; el subdelegat del Govern, José Rodríguez; i el director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Francisco José Aparisi, així com membres de la Policia Autonòmica, Guàrdia Civil, Policia Local i Guàrdia Rural i representants dels municipis de Vilamarxant, Manises, l'Eliana, Pedralba, Loriguilla, Paterna, Xest, Chulilla, Gestalgar, Mislata i Riba-roja de Túria.

Els incendis recents ocorreguts el 25 d'abril i el 4 de maig a la zona de Masia de Traver, i el 4 d'abril a Vilamarxant, han alertat sobre el perill present al Parc Natural del Túria, especialment amb les altes temperatures previstes per a aquest estiu. Robert Raga ha destacat que "en els últims anys hem patit en el nostre terme prop de 60 incendis, alguns d'ells afectant la interfície urbà-forestal, posant en perill les vivendes i la vida de les persones".

La creació de la Comissió ha tingut com a objectiu posar en comú idees tècniques per prevenir actuacions delictives al parc, accidents al riu i incendis. A més, s'han treballat des de diferents taules tècniques els problemes reals d'aquest parc, que té prop d'un milió d'usuaris anuals i afecta molts municipis des de València fins a Gestalgar i Chulilla. Raga ha subratllat que "els veïns i veïnes han de saber que estem treballant sobre la seguretat integral per a poder gaudir d'este enclavament en les condicions adequades".

Els representants municipals han tornat a posar de manifest la manca de mitjans tècnics i humans per a la vigilància, seguretat i manteniment del parc. En la Comissió també s'ha esbossat la regulació d'usos i activitats al parc natural per evitar incidents, la instal·lació de guals inundables per facilitar el pas de vehicles d'emergència i la incorporació de serveis de seguretat ciutadana i sociosanitaris com a aspectes rellevants.

El delegat del Govern, José Rodríguez, ha valorat positivament la convocatòria, afirmant que "unir forces i unificar criteris a l'hora d'enfrontar-se a un problema com són els incendis forestals, així com establir protocols i sumar sinergies que permeten actuar de manera conjunta en matèria de seguretat, és clau per a elaborar polítiques futures que ens ajuden a intentar lluitar contra estos problemes".

Per la seua part, el director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Francisco José Aparisi, ha insistit en "la necessitat de prendre decisions excepcionals davant la situació extrema de sequedat de la vegetació per la falta de pluges i les altes temperatures". Aparisi ha anunciat que "augmentarem la vigilància al Parc Natural i volem fomentar estratègies d'extracció de la biomassa que reduïsquen la fortalesa dels incendis i que la seua extinció siga molt més senzilla".

La Comissió ha acordat convocar, en el termini màxim de deu dies, una taula tècnica de seguretat per establir accions conjuntes en favor de la seguretat i vigilància del Parc Natural del Túria.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal