Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vaga en Defensa de l'Ensenyament Públic Valencià: Hi hà raons

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic del País Valencià ha convocat una vaga hui, 23 de maig, en protesta contra diverses polítiques del govern de la Generalitat, format pel Partit Popular (PP) i Vox. Els motius principals de la convocatòria són els següents:

1. Retallades en l'educació: La plataforma denuncia que les polítiques de retallades afecten negativament la qualitat de l'educació pública.

2. Districte únic i segregador: S'oposen a l'establiment d'un districte únic, que consideren segregador.

3. Arraconament del valencià: Protesten contra les polítiques que marginen l'ús del valencià en l'educació.

4. Millora de les condicions laborals: Exigeixen millores en les condicions laborals del personal educatiu.

5. Continuïtat del Pla Edificant: Reclamen la continuïtat del Pla Edificant, un pla d'infraestructures educatives.

6. Privatització de l'educació: Denuncien les polítiques de privatització que, segons ells, està implementant el govern.

7. Més inversió en educació: Demanen un augment de la inversió en el sector educatiu per millorar la qualitat i els recursos disponibles.

Aquests motius han portat la comunitat educativa a mobilitzar-se i convocar una vaga general en defensa de l'ensenyament públic valencià. La vaga té com a objectiu "frenar les polítiques educatives que està implementant el govern valencià i la Conselleria d'Educació, frenar els retalls iniciats en l'ensenyament públic i forçar la negociació d'una plataforma reivindicativa que millore les condicions laborals del professorat i la millora dels centres educatius i de l'ensenyament públic".

Les retallades específiques a què fa referència la Plataforma són:

Retallades en el Pla Edificant : S'ha reduït el pressupost destinat a la construcció i rehabilitació de centres educatius públics en 120 milions d'euros, la qual cosa representa un 40% menys que l'any anterior. Això ha deixat en l'aire nombroses obres necessàries per a millorar les infraestructures educatives.

Reducció de grups i places a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) : S'han eliminat 244 grups, 8,540 places per a l'alumnat i 61 docents. Les retallades afecten nou dels 16 idiomes que s'imparteixen, incloent-hi àrab, basc, i espanyol per a estrangers.

Retallades pressupostàries generals : La plataforma denuncia retallades en diversos àmbits de l'educació pública, que afecten tant la qualitat de l'ensenyament com a les condicions laborals del professorat

Privatització i afavoriment de l'educació concertada : Acusen el govern de beneficiar a l'ensenyament concertat i privat a costa de la pública, la qual cosa consideren una política de privatització encoberta.

Entre els motius de la protesta, la plataforma esmenta també la futura llei "que s'anuncia com de llibertat educativa", encara que, a parer seu, "nega la llibertat de negociació dels membres de la comunitat educativa per trobar solucions als problemes de l'educació i la converteix en una llei que atempta contra el dret a la negociació col·lectiva".

Altres motius inclouen la modificació del decret d'admissió que incorpora el districte únic, que consideren segregador, i la possibilitat que siguen els centres els que elegisquen l'alumnat, fet que perjudica l'ensenyament públic perquè facilita que les famílies amb més recursos opten per la concertada, resultant en retallades d'unitats en la pública. També critiquen la proposta de llei de "llibertat educativa", que segons ells, "pretén arraconar el valencià a l'ensenyament". A més, denuncien que els retalls en l'ensenyament públic ja han començat a evidenciar-se, tant en el Pla Edificant de construcció de centres públics com en la reducció d'idiomes en les escoles oficials d'idiomes, mentre s'incrementa el pressupost de la concertada.

Igualment, critiquen "la intenció de la Conselleria de dedicar inversions només en el sector privat, com l'etapa infantil de 0-3 anys, mentre retalla les inversions en la xarxa pública; i que la nova llei no afronta temes preocupants entre el professorat com l'eliminació de l'excés de burocràcia, la millora de les retribucions del professorat, dotar els centres del personal especialitzat necessari per a atendre la salut mental de l'alumnat, reduir les ràtios o millorar la salut laboral".



  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal