Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar critica Exteriors per la seua postura sobre Israel i Gaza

 Sumar ha criticat durament el Ministeri d’Afers Exteriors per referir-se a Israel com un “Estat amic” després de la carta enviada per Pablo Bustinduy, cap de Drets Socials, a empreses espanyoles amb interessos en aquest país. En la carta, Bustinduy demanava a les empreses que informaren sobre les mesures adoptades per assegurar que les seues activitats no contribuïxen al “genocidi” a Gaza.
Des de Sumar, qualifiquen de “vergonyosa” la postura del departament dirigit per José Manuel Albares i insten a evitar qualsevol complicitat amb Israel, a qui acusen de ser “amic del genocidi”. A més, han fet una crida a trencar les relacions econòmiques amb l’Estat israelià.
Després de la negació d’Exteriors sobre el coneixement de la carta de Bustinduy, han recalcat que no comparteixen la iniciativa i han reiterat que la posició del Govern espanyol és clara: “l’Estat d’Israel i el poble d’Israel són amics d’Espanya i del poble espanyol”.
Elizabeth Duval, membre de l’Executiva de Sumar, ha expressat a través de la xarxa social ‘X’ que “excusar el genocidi” i la violació dels drets humans és extremadament vergonyós, fent ús de ‘la amistat’ com a coartada.
Sumar ha defensat que són necessàries “més mesures que contribueïxen a aconseguir la pau” a la regió, incloent el reconeixement immediat de l’Estat palestí, la convocatòria de consultes a l’ambaixadora espanyola al país, la ruptura de les relacions econòmiques i sancions als colons israelians.
Íñigo Errejón, portaveu parlamentari al Congrés, ha insistit que a Gaza es cometeix un genocidi i que la seua formació se situa clarament al costat de Palestina.
Amanda Andrades, també membre de l’executiva de Sumar, ha dirigit les seues paraules directament al ministre d’Afers Exteriors: “Albares, adona’t: els genocides mai poden ser amics”.

Irene Montero, candidata de Podemos a les eleccions europees i exministra d’Igualtat, ha criticat que “Espanya no pot tenir un amic genocida” i ha exigit la ruptura de les relacions diplomàtiques amb Israel.

El conflicte entre Sumar i Exteriors ha esclatat arran de la demanda de Sumar de reconèixer immediatament l’Estat palestí, una mesura que encara no ha estat aprovada i que el sector socialista del Govern ha promès implementar abans de juliol.
A més, hi ha hagut tensió pel que fa als plans de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, de visitar territori palestí, una intenció que Exteriors ha deixat clar en diverses ocasions que no està preparant. No obstant això, Díaz ha reafirmat la seua intenció de viatjar a la zona.

  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal