Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sota el lema 'Fem poble, parlem valencià', la Trobada d'Escoles en Valencià de Secundària de Llíria reuneix a prop de 1.000 estudiants



Han assistit diferents centres de la comarca del Camp de Túria


El parc Silvestre d'Edeta de Llíria ha acollit aquest matí la Trobada d'Escoles en Valencià de Secundària de la comarca del Camp de Túria, que enguany duia per lema "Fem poble, parlem valencià". A l'esdeveniment han participat prop de 1.000 alumnes de 3r d'ESO dels instituts IES Camp de Túria, IES Laurona i CIEM Unió Musical de Llíria; IES Les Alfàbegues de Bétera; IES Les Rodanes de Vilamarxant; IES La Vereda de la Pobla de Vallbona; IES de l'Eliana; i IES de Benaguasil.

La jornada, organitzada per Escola Valenciana i la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Llíria, ha comptat amb la col·laboració d'STEPV-Iv, la Plataforma per la Llengua, FECCOOPV, la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, l'Associació Pentagrama, el Centre Ocupacional "El Prat" de Llíria, i les àrees d'Igualtat, Joventut i Medi Ambient de l'Ajuntament de Llíria.

Els actes han començat amb la recepció dels centres participants i l'actuació del Cor Inclusiu Batukarang de Pentagrama. A continuació, l'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i la regidora d'Educació, Juani García, juntament amb altres representants municipals, han donat la benvinguda als assistents.

Al llarg del matí s'han desenvolupat diverses activitats i tallers per a l'alumnat, com ara tallers de llengua, música, jocs tradicionals, esports valencians i treballs manuals. A més, s'ha celebrat un concurs de dibuix i redacció amb el tema "Fem poble, parlem valencià".

La Trobada ha conclòs amb l'entrega de premis del Concurs Creatiu Estellés i l'actuació de la cantautora local Maria Faubel.

Aquesta jornada de convivència i foment del valencià té com a objectiu principal sensibilitzar els joves sobre la importància de conservar i promoure la nostra llengua. L'última vegada que Llíria va acollir aquest esdeveniment va ser en 2017, quan va reunir a prop de 5.000 persones i va comptar amb la participació de 27 centres educatius de Primària i 22 entitats de la comarca, així com de 14 editorials.

   





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal