Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra celebra la 18a Fira de la Calderona i el 52é Dia de la Cirera els pròxims 25 i 26 de maig


La localitat de Serra, des del cor de la Serra Calderona, es prepara per a acollir la 18a edició de la Fira de la Calderona i el 52é Dia de la Cirera durant el cap de setmana del 25 i 26 de maig. Aquest esdeveniment, declarat festa d'interés turístic autonòmic des de 2022, és el més rellevant de l'any per al municipi.

La Fira de la Calderona és un gran aparador de l'oferta turística, gastronòmica i comercial de Serra. El Dia de la Cirera es va crear per promoure el producte més emblemàtic de la localitat, la cirera, que ha vist reduïda la seua presència a causa de l'abandonament dels oficis tradicionals. Aquesta celebració forma part de la fira amb l'objectiu de mantenir viva la tradició. L'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, destaca: "Volem mantindre les nostres tradicions i continuem celebrant aquest dia per retre homenatge als nostres avantpassats".

A més de promoure els valors ambientals i culturals de la serra, la Fira de la Calderona també busca mostrar el potencial turístic dels pobles que conformen el territori Calderona, que inclou les comarques del Camp de Túria, Camp de Morvedre i Alt Palància, situades entre les províncies de València i Castelló. Aquest esdeveniment brinda l'oportunitat a tots aquests municipis de presentar els seus atractius.

Segons l'alcaldessa Tusón, "La Fira de la Calderona és la gran festa de Serra per promocionar el nostre poble com a destinació de turisme de natura, gastronòmic i cultural. Una festa en la qual donem tot el millor de nosaltres".

El programa de la fira inclou un mercat de productes locals i artesans, representacions teatrals protagonitzades per Maria la Calderona, visites guiades al museu de l'Oli i a la torre de l'Ermita, actuacions musicals, cercaviles amb dolçaina i tabals, tallers d'oficis tradicionals, jocs infantils, màster class de danses valencianes, música tradicional amb el grup Rascanya i un cercavila amb batukada. L'acte central de la fira tindrà lloc el diumenge 26 de maig, amb el repartiment de cireres a totes les persones que visiten Serra.

Amb aquesta fira, Serra no sols busca destacar les seues tradicions i productes locals, sinó també fomentar el turisme i el coneixement del seu patrimoni cultural i natural, convertint-se en un punt de trobada per a visitants i locals que desitgen gaudir de les riqueses de la Serra Calderona.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal