Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria rebutja la llei de 'concòrdia' del PP i Vox i defensa la memòria democràtica

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció presentada pel PSPV en defensa de la Llei valenciana de Memòria Democràtica i en contra de la llei de "concòrdia" que pretén derogar-la, impulsada pel PP i Vox a la Generalitat Valenciana.

La moció, que ha comptat amb el suport del PSPV, d'Esquerra Unida-Podem i Compromís i el vot en contra del PP i Vox, considera que la llei de "concòrdia" suposa un pas enrere en la recuperació de la memòria històrica i la justícia per a les víctimes del franquisme.

La moció defensa la vigència de la Llei valenciana de Memòria Democràtica de 2017, que reconeix els drets de les persones que van lluitar contra el franquisme i estableix mesures per a la localització, exhumació i identificació de les víctimes, la creació de memorials, la retirada de simbologia franquista i la promoció de la memòria democràtica.

Enfront d'aquesta llei, la moció denuncia que la llei de "concòrdia" pretén "afavorir la desmemòria" i "fer taula rasa" del passat franquista. La moció considera que aquesta llei és "incompatible amb la concòrdia", ja que "no pot haver-hi concòrdia sense veritat, justícia i reparació per a les víctimes".

Per tot això, la moció insta el Govern valencià a mantenir la Llei valenciana de Memòria Democràtica i a continuar amb els treballs de recuperació de la memòria històrica. A més, la moció defensa la creació d'un arxiu central de la Memòria Democràtica a la Comunitat Valenciana, la inclusió de la matèria de memòria democràtica i drets humans en l'educació secundària i línies de col·laboració amb associacions i xarxes memorialistes.

El secretari general del PSPV a Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha lamentat que el PP i Vox "s'hagen retratat davant l'opinió pública sense cap argument per a rebutjar una moció del PSPV que lluita per a protegir i salvaguardar la memòria de totes les persones que van lluitar contra la dictadura franquista per a aconseguir les llibertats en una societat democràtica com l'actual".

La moció aprovada per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria se suma a les mostres de rebuig a la llei de "concòrdia" per part de diversos sectors de la societat valenciana, com ara associacions, memorialistes, formacions polítiques i entitats cíviques. La llei de "concòrdia" és una de les primeres mesures que ha impulsat el nou Govern valencià del PP i Vox i ha estat criticada per diversos sectors de la societat valenciana, que consideren que és un intent de blanquejar el franquisme i d'oblidar les víctimes.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal