Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria Impulsa la Participació Ciutadana en els Objectius de Desenvolupament Sostenible



L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha llançat la campanya "Coneix, sent i participa en ODS Riba-roja" amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania i altres actors socials sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030. Aquesta iniciativa no només destaca les accions i projectes municipals que promouen la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, sinó que també involucra als veïns i veïnes a través d'una consulta pública.

La campanya va començar el cap de setmana passat durant la Fira de les Associacions de Riba-roja de Túria. Els visitants van rebre informació detallada sobre les iniciatives relacionades amb l'Agenda 2030, com el Pla Riba-Plus, la Carta de Servicis Municipal, Educació Ambiental en Ruta (EAR), la iniciativa de contractació pública Ribalicita/Ribalab i l'adhesió a la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEM).

A més, la campanya també busca donar visibilitat als premis i distincions aconseguits pel municipi, com el reconeixement Go!ODS al projecte GUARDIAN, el premi Innovagloc 2022 i el premi a la Innovació en la Gestió Pública 2023 per "Ribalicita", el premi EAR 2022 per "EcoRiba", i el reconeixement com a "Ciutat Ciència i Innovació" en 2022.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, destaca la importància d'aquesta campanya: "Esta campanya és un avanç significatiu en el nostre compromís amb l'Agenda 2030. A més d'informar la ciutadania sobre les accions que estem duent a terme alineats amb els 17 ODS en el nostre municipi, busquem fomentar la participació activa de la comunitat i promoure així un desenvolupament sostenible integral". Raga convida a tots els veïns i veïnes a participar en l'enquesta associada a la campanya per validar futures actuacions.

L'enquesta, que ja està disponible, permet als ciutadans puntuar més de 40 propostes segons el seu grau d'interès. Aquesta consulta ajudarà a prioritzar accions relacionades amb la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del municipi, contribuint a fer que Riba-roja siga un lloc més pròsper, sostenible i cohesionat.

Aquesta iniciativa se suma a altres accions prèvies com les “Jornades de Dinamització Consells Sectorials Responsabilitat Social Agenda 2030”, dirigides a sensibilitzar la ciutadania sobre la importància dels ODS. A més, des de desembre de l'any passat, Riba-roja compta amb el Consell per a la Implementació de l'Agenda 2030.

El programa inclou una àmplia gamma d'activitats educatives, com la integració de l'Agenda 2030 en horts escolars d'educació infantil, tallers de paisatge 2030, programes sobre biodiversitat local amb perspectiva de gènere, les I Jornades d'Educació Socioambiental celebrades al març, activitats d'educació socioambiental intergeneracional per a majors i joves, exposicions d'experiències educatives i projectes locals, i una consulta participativa sobre els ODS en l'Agenda Urbana.

En conjunt, aquestes iniciatives reflecteixen el compromís de Riba-roja de Túria amb la sostenibilitat i la participació ciutadana, contribuint a avançar cap als objectius de l'Agenda 2030 de manera inclusiva i integral.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal