Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria impulsa la seguretat dels patinets elèctrics amb noves mesures i campanyes informatives

 El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat unànimement una moció per millorar l'ús segur dels vehicles de mobilitat personal (VMP), especialment els patinets elèctrics. Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport de tots els partits amb representació: PSPV, Partit Popular, Compromís, Esquerra Unida-Podem i Vox.

La moció aprovada destaca la importància de promoure una conducció segura i responsable entre els usuaris de patinets elèctrics, especialment els joves. En aquest sentit, s'emfatitza la necessitat d'incrementar les campanyes informatives i de formació sobre educació vial, tant en centres educatius com entre la ciutadania general. 

A més, la moció també inclou la formació específica de la policia local en la normativa vigent sobre VMP, per garantir una aplicació segura i correcta de les normes. La policia local de Riba-roja de Túria està desenvolupant un projecte pilot que cobreix diversos aspectes de l'ús dels patinets elèctrics, des de la selecció de models fins a l'anàlisi de les maniobres més perilloses.

El consistori ha estat pioner en adaptar-se als nous usos dels VMP, així com a les necessitats ambientals i les normatives europees, aprovant l'any 2020 una ordenança municipal sobre circulació, seguretat vial i mobilitat sostenible i accessible.

L'Ajuntament durà a terme diverses campanyes informatives a través dels canals municipals i desenvoluparà controls policials en la via pública per garantir la seguretat viària. També es coordinarà amb les àrees de mobilitat i urbanisme per implementar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

L'ordenança municipal específica de Riba-roja de Túria inclou recomanacions per a la seguretat dels usuaris de patinets elèctrics, com l'ús de casc, la prohibició de circular per voreres i zones per als vianants, i la necessitat d'utilitzar il·luminació i peces reflectants durant la nit. A més, es fixa en 15 anys l'edat mínima per conduir aquests vehicles.

Des dels grups polítics i la Unitat d'Educació Vial de la policia local, es remarca la importància de proporcionar informació de qualitat sobre seguretat viària als veïns de Riba-roja de Túria.

L'alcalde Robert Raga ha subratllat la sensibilitat del ple municipal davant la problemàtica creixent dels patinets elèctrics i la necessitat d'intensificar les campanyes de formació per garantir una convivència segura entre vianants, patinets i la resta de vehicles en la via pública.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal