Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria impulsa el 'Pla Sentinella' per a la prevenció d'incendis forestals al Parc Natural

   
Incendi Masia Traver

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, va anunciar el passat 16 de maig l'elaboració del 'Pla Sentinella', amb l'objectiu de prevenir i donar suport a la lluita contra els incendis forestals al Parc Natural del Túria. Aquest pla estarà obert a propostes i millores per part de la ciutadania fins a l'1 de juny, i pretén reduir l'impacte del foc en la interfície urbà-forestal per a evitar danys materials i personals.

L'anunci es va realitzar durant una trobada entre l'alcalde, membres del seu equip de govern, tècnics municipals i el cap de la Policia Local amb representants veïnals de les urbanitzacions afectades pels incendis del passat 4 de maig i 25 d'abril, que van calcinar unes 30 hectàrees del Parc Natural del Túria.

Segons Raga, el Pla busca reduir el risc d'incendis, millorar la capacitat de detecció precoç i de resposta, i minimitzar l'impacte en la població i el medi ambient. Entre les accions previstes s'inclouen la implantació de noves tecnologies, la formació veïnal i professional, i la realització de simulacres d'emergència.

El Pla Sentinella contempla l'ús de noves càmeres tèrmiques, sistemes d'alerta a la població per pantalles i avisos per mòbil, i noves formacions gratuïtes per a la població. També s'efectuarà una revisió completa dels hidrants en urbanitzacions i es faran controls i actuacions en terrenys privats abandonats.

A causa de la confirmació de l'autoria criminal dels incendis anteriors, l'alcalde ha explicat que el Pla augmentarà els efectius de la Policia Local al Parc Natural i adquirirà nous drons per incrementar la vigilància. També es crearà un servei d'atenció precoç per a oferir orientació legal, psicològica i social en cas de catàstrofes naturals.

Durant la trobada, Raga va subratllar que el seu equip de govern fa mesos que exigeix a la Conselleria de Medi Ambient i a la CHJ que eliminen la canya invasiva des de Masia de Traver fins a la Presa, destacant que les zones on s'ha actuat amb malla geotèxtil i repoblació amb espècies autòctones no s'han cremat.

Una altra mesura del 'Pla Sentinella' és l'ampliació del projecte Guardian, que compta amb vint canons d'aigua com a defensa en la zona natural. L'estudi encarregat a la concessionària Hidraqua valorarà el cost d'ampliació d'aquesta infraestructura a altres zones del municipi. Paral·lelament, es revisaran exhaustivament els hidrants i s'estudiarà la implantació de noves boques d'i

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal