Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria: cap a una administració més accessible i eficient gràcies a la intel·ligència artificial i la tecnologia digital


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa un ambiciós projecte de modernització amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat dels servicis públics digitals a la ciutadania i a les empreses. La iniciativa, finançada dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Fons Next Generation- amb un cost total de 165.447,98 €, inclou la implementació de diverses solucions tecnològiques innovadores, com ara cartelleria digital, un sistema de debat i vot electrònic per al saló de plens, un assistent virtual intel·ligent i la integració amb plataformes de l'Administració General de l'Estat.

Cartelleria digital per a una comunicació més immediata i accessible

Un dels pilars del projecte és la instal·lació d'un sistema de cartelleria digital en diversos edificis municipals. A través d'aquestes pantalles, la ciutadania podrà accedir a informació d'interés públic de manera immediata i accessible, les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. La solució, basada en tecnologia Digital Signage, permetrà mostrar contingut multimèdia com ara imatges i vídeos, facilitant la comprensió de la informació i reduint els costos de la publicitat informativa tradicional.

Un saló de plens més modern i participatiu

El projecte també inclou la modernització del sistema de debat i vot electrònic del saló de plens. Aquesta nova solució, adaptada a les necessitats actuals, permetrà una major participació tant presencial com remota en les sessions plenàries. Un sistema compost per elements d'àudio, vídeo i control, així com programari i serveis en el núvol, facilitarà la comunicació entre els membres del consistori i la ciutadania. A més, la incorporació d'una càmera robotitzada permetrà seguir els ponents sense necessitat d'intervenció manual, i els plens continuaran sent retransmesos en directe i gravats per a la seva posterior consulta.

Un assistent virtual intel·ligent per a una atenció més eficient

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria també ha implementat un assistent virtual intel·ligent (AVI) o bot conversacional per a atendre les incidències més freqüents dels ciutadans. Aquesta eina, disponible les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana, permetrà respondre de manera instantània i d'alta qualitat a milers de persones de manera simultània. Gràcies a la intel·ligència artificial, l'AVI podrà respondre a preguntes relacionades amb l'empadronament, la domiciliació d'impostos, el medi ambient o els esdeveniments culturals del municipi, entre d'altres.

Integració amb plataformes de l'Administració General de l'Estat

Finalment, el projecte inclou la integració amb diverses plataformes de l'Administració General de l'Estat, millorant així la interoperabilitat dels serveis bàsics d'administració digital. A partir d'ara, els ciutadans podran accedir des de qualsevol dispositiu a tots els seus expedients presentats en qualsevol administració pública, mitjançant una identificació vàlida com el DNIe, el certificat electrònic o cl@ve.

Un pas important cap a una administració més moderna i eficient

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que la implementació d'aquestes solucions tecnològiques "és dirigida a millorar la proximitat i l'atenció a la ciutadania, solucionant part de la problemàtica patida durant la pandèmia i que ja estava present abans d'aquesta". Raga ha afegit que "aquest projecte respon a la nostra aposta per una administració electrònica moderna, innovadora i adaptada a les necessitats actuals".

Sens dubte, la iniciativa de Riba-roja de Túria representa un pas important cap a una administració pública més accessible, eficient i transparent. La implementació de la intel·ligència artificial i la tecnologia digital permetrà millorar la qualitat dels serveis públics.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal