Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja acull la III edició de PianoFest en el seu centre històric

Riba-roja acull este dissabte la III edició de PianoFest en el nucli històric

Este dissabte 25 de maig, Riba-roja de Túria serà l'escenari de la III edició de PianoFest, una iniciativa organitzada per l'Ajuntament i el departament de Piano del Conservatori Professional Municipal de Música. Després de l'èxit de les anteriors edicions, l'esdeveniment començarà a les 10.00 hores i està especialment dirigit a l'alumnat del Conservatori que cursa piano o piano complementari. No obstant això, l'activitat és oberta a qualsevol persona amb inquietuds musicals que desitge tocar el piano.

El Castell de Riba-roja, ubicat al carrer Cisterna, serà l'epicentre de l'esdeveniment. En aquest entorn històric es col·locaran tres escenaris amb pianos de cua per a concerts i conferències, un Street Piano per a la interpretació lliure del públic en general, i un quint escenari amb un piano digital per a l'alumnat. A la Sala noble del Castell, s'oferiran concerts a càrrec de l'alumnat del Conservatori i d'altres centres convidats, així com pels guanyadors del Concurs de Piano Joves Valors Valencians de 2023.

Els participants estaran organitzats en diferents grups amb itineraris i horaris diferenciats, permetent-los actuar en recitals o concerts, assistir a conferències o tocar en el Street Piano. A més, durant la jornada matinal, els participants i els seus familiars o amics podran combinar l'activitat musical amb visites a les exposicions d'El Molí, l'E CA Espai d'Art Contemporani El Castell, les sales del Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) i del Museu de Ceràmica del Castell (MUCA). Com a part de l'esdeveniment, l'Associació de Bunyoleres de Riba-roja oferirà degustacions de bunyols i xocolate.

PianoFest ha triat novament per al seu festival els pianos de la marca YAMAHA, que posarà a disposició dels participants una àmplia gamma de pianos: un acústic, un híbrid que combina les característiques d'un instrument digital amb l'acció de teclat real d'un piano acústic vertical, un TransAcoustic i un artesà amb un so pur i envoltant.

La clausura del festival tindrà lloc a les 13.30 hores al pati del Castell, amb el sorteig d'un teclat digital Yamaha entre tots els participants.

Segons la regidora d'Educació, Eva Lara, “aquesta iniciativa pretén reivindicar el valor cultural de la música convertint el centre històric de Riba-roja en una gran sala de concerts a l'aire lliure, on els estudiants poden compartir un espai comú i desenvolupar el seu potencial i capacitat concertística”.
   
Foto PianoFest 2023 - Riba-roja





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal