Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Retirada de les entitats LGTBI dels Gay Games de València per desacord amb el nou comitè organitzador

 Entitats LGTBI es retiren de l’organització dels Gay Games de València

La Fundació València Diversitat (FVD), que integra diverses entitats LGTBI com Lambda, Avegal o Dracs, ha anunciat la seua "retirada definitiva" del projecte Gay Games València 2026. Aquesta decisió es deu al que consideren el "segrest" de l’organització per part de l'Ajuntament de València i la Generalitat, institucions governades per PP i Vox, segons han assenyalat en un comunicat.

Segons aquestes entitats, "durant els últims anys, FVD i les seues organitzacions membres han treballat incansablement amb la Federació de Gay Games per a organitzar un esdeveniment inclusiu, divers i respectuós amb els valors i els drets de la comunitat LGTBIQ+ i demés col·lectius en risc d’exclusió". No obstant això, lamenten que el canvi polític al País Valencià d’ara fa un any "ha posat en perill aquests principis fonamentals", ja que "l’estructura original de gestió dels Gay Games 2026, liderada inicialment per les entitats LGTBIQ+, amb la col·laboració i el suport de les administracions valencianes, ha sigut substituïda per un comitè organitzador creat ad-hoc per l’actual govern de l’Ajuntament de València".

A més, denuncien que "legalment aquesta nova estructura permet a l’Ajuntament mantindre un control sobre qualsevol aspecte del torneig, sense obligar-se a tindre en compte l’opinió o vot de la resta de membres del comitè". Aquesta situació, segons afirmen, els ha portat a "témer que no es respectaran aspectes irrenunciables del projecte original, posant en risc la integritat de l’esdeveniment", fet que els ha "obligat" a abandonar-lo. Les entitats censuren que "amb només un terç del pes dels vots, però amb tota la responsabilitat en l’execució del projecte, si s’accepta l’estructura imposada des de l’Ajuntament, les entitats LGTBIQ+ es veurien obligades a carregar amb les possibles conseqüències fiscals, penals i legals de les decisions preses per PP i Vox".

També asseguren que cap organització LGTBIQ+ dona suport al nou esdeveniment i que aquest es desenvoluparà "sense l’empenta del col·lectiu", fet que suposaria "un descrèdit per a la competició i per a l’entitat licitadora, la Federació de Gay Games", considerant que no seria "ètic ni viable".

La FVD sosté que les decisions de PP i Vox respecte a l’organització dels Gay Games són coherents amb les seues polítiques fins ara de "retallades i atacs als drets LGTBIQ+". Entre aquestes, citen la "retirada de llibres infantils, de pel·lícules i obres de teatre que tracten realitats LGTBIQ+" o el nomenament d’un alcalde del PP com a representant trans al Consell, en referència a Jesús Salmerón, alcalde de Gàtova (Camp de Túria) i durant l’anterior legislatura diputat de Ciutadans a Les Corts.

    



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal