Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Restauració de la muralla medieval de Llíria: conservació del patrimoni històric


L'Ajuntament de Llíria ha conclòs recentment les obres de restauració de la muralla medieval amb una inversió aproximada de 43.000 euros. Aquesta iniciativa ha comptat amb l'autorització prèvia de la Conselleria de Cultura, la qual cosa ha permés portar a terme diverses intervencions essencials per consolidar i millorar l'aspecte estètic de la muralla, tot mantenint-ne l'aparença original. Aquestes actuacions també han buscat garantir la seguretat i salubritat del seu entorn immediat, segons ha explicat la regidora de Patrimoni Històric, Reme Tordera.

L'estat de degradació de la muralla era considerable, amb un afonament del revestiment que afectava els edificis adjacents a causa de l'acció meteorològica i la falta de manteniment. Durant aquesta intervenció, s'han realitzat tasques de neteja i consolidació de l'estat precari de la parcel·la i la muralla, cosit, reforç i reintegració volumètrica, així com accions de protecció de l'entorn.

La muralla restaurada és un llenç que forma part del recinte medieval de Llíria. Es tracta, concretament, d'una extensió feta pels cristians entre finals del segle XIII i principis del segle XIV, superant els límits de la primitiva Lyria andalusí. La muralla, assentada sobre el nivell geològic, conserva el seu alçat complet, fet amb tapia de maçoneria i terra, i una capa grossa molt rica en calç que demostra la seua bona confecció arquitectònica. A diferència de la majoria de llenços de muralla preservats en altres indrets, aquesta conserva els merlets originals i els seus remats piramidals.

La regidora Reme Tordera ha assenyalat que aquesta intervenció és part d'un conjunt d'actuacions destinades a la conservació i posada en valor del ric patrimoni històric de Llíria. Entre aquestes accions destaca el projecte de reforma del Museu Arqueològic de Llíria, amb un pressupost aproximat de 170.000 euros, i la rehabilitació de la coberta dels Trulls de Daüd, que s'està duent a terme actualment.

Amb aquestes iniciatives, l'Ajuntament de Llíria reafirma el seu compromís amb la preservació del patrimoni històric local, assegurant la seua conservació per a futures generacions i potenciant el valor cultural i turístic de la ciutat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal