Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Proposta per que el curs escolar 2024-2025 començe el 9 de setembre en la Comunitat Valenciana

El curs escolar 2024-2025 començarà el 9 de setembre per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General de Centres Docents, ha proposat en les diverses meses sectorials que el pròxim curs escolar 2024-2025 comence el dilluns 9 de setembre per a les etapes d'Infantil, Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Formació Professional (FP), tant en FP de Grau Bàsic (FPB) com en les titulacions de Grau Mitjà i Superior.

El curs finalitzarà el 18 de juny de 2025 per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP de Grau Bàsic i titulacions de Grau Mitjà i Superior. Els programes formatius de qualificació bàsica i FP de segona oportunitat començaran el curs l'11 de setembre i finalitzaran el 18 de juny, segons ha detallat el departament de Campanar en un comunicat.

Quant a la Formació de Persones Adultes, les classes començaran el 16 de setembre de 2024 i finalitzaran el 13 de juny de 2025. En Ensenyaments Artístics de Música i Dansa, elementals i professionals, Ensenyaments Professionals d'Arts Plàstiques i Disseny i Ensenyaments Esportius de Règim Especial, el curs començarà el 16 de setembre de 2024 i acabarà el 13 de juny de 2025. Per a les Escoles Oficials d'Idiomes, el curs començarà el 24 de setembre de 2024 i finalitzarà el 18 de juny de 2025.

El director general de Centres Docents, Jorge Cabo, ha indicat que, d'aquesta manera, el pròxim curs els centres educatius d'Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat de la Comunitat Valenciana "tindran 179 dies lectius enfront dels 180 del curs actual, després de la petició dels sindicats".

En aquest sentit, Cabo ha destacat que des de la Conselleria "s'han escoltat les demandes dels pares, que sol·licitaven acabar abans les classes per la calor i per a no coincidir amb les festes de Sant Joan".

Vacances i dies festius

Pel que fa als períodes no lectius durant el curs 2024/25, les vacances de Nadal seran des del 23 de desembre de 2024 al 6 de gener de 2025, ambdós inclusius; i les vacances de Pasqua, des del 17 al 28 d'abril de 2025, ambdós inclusius.

A més, durant aquest curs escolar no seran lectius els dies festius següents: 9 d'octubre (Dia de la Comunitat Valenciana), 1 de novembre (Festa de Tots Sants), 6 de desembre (Dia de la Constitució), 25 de desembre (Dia de la Nativitat del Senyor), 19 de març (Dia de Sant Josep), 18 d'abril (Divendres Sant) i 1 de maig (Dia Internacional dels Treballadors).

Els ajuntaments podran proposar fins a un màxim de tres dies no lectius, d'acord amb el procediment disposat en l'article cinqué de l'Ordre de l'11 de juny de 1998, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, que estableix els criteris generals per als calendaris escolars de tots els centres docents que imparteixen Educació Infantil, Educació Primària, ESO, FP, Batxillerat, Ensenyaments Artístics i Ensenyaments d'Idiomes.

En qualsevol cas, la Direcció General de Centres Docents podrà autoritzar un calendari escolar diferent per a un centre o una localitat si es donen "circumstàncies excepcionals", segons el procediment establit en l'article nové de la citada ordre.





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal