Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Proposen la Creació d'una Taula Tècnica de Seguretat per Millorar la Vigilància al parc natural del Túria

   Proposta de Creació d'una Taula Tècnica de Seguretat per al parc natural del Túria   

L'Associació de Municipis Vinculats al parc natural del Túria ha proposat la creació d'una taula tècnica de seguretat destinada a millorar la vigilància d'aquest espai natural. La proposta sorgeix amb l'objectiu de prevenir les accions de piròmans, ja que, segons investigacions recents, dos dels tres incendis que han afectat el parc en l'últim mes han estat provocats. Aquests incendis han tingut lloc a Vilamarxant i Riba-roja de Túria, mentre que la causa d'un altre incendi, ocorregut el 4 de maig i que va cremar prop de 14 hectàrees, està encara sota investigació.

Durant la 23a Assemblea General de l'Associació de Municipis Vinculats al parc natural del Túria, celebrada al Castell de Riba-roja de Túria, es va acordar incrementar la presència policial com a mesura dissuasiva. L'assemblea va comptar amb la presència de representants de diversos municipis, incloent-hi València, Riba-roja de Túria, Vilamarxant, Paterna, L'Eliana, Mislata, Pedralba, Manises i Quart de Poblet, així com de la Conselleria de Medi Ambient, la Diputació de València i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria.

Els últims incendis han posat de manifest la necessitat urgent d'eliminar la canya del parc, una responsabilitat que recau en la Generalitat Valenciana i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Aquesta preocupació es veu reforçada per les dades del Programa d'Observació de la Terra de la Unió Europea, Copernicus, que indiquen una alta probabilitat que aquest estiu sigui un dels més càlids dels últims anys. Els municipis estan especialment preocupats per les zones d'interfície urbana-forestal, on el risc d'incendis és més elevat a causa de la proximitat de les zones boscoses a les llars. Per això, han demanat a les administracions competents l'eliminació de la canya i la col·locació de malla geotèxtil per evitar-ne el rebrot.

Robert Raga, alcalde de Riba-roja i president de l'associació, ha destacat la importància de combatre la canya, especialment en zones amb risc per a les vides humanes, com el tram entre Masia de Traver i la Presa. Com a solució, proposa la instal·lació d'un lloc auxiliar permanent de bombers al parc per garantir una resposta ràpida en cas d'incendi.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha anunciat una inversió de 4,7 milions d'euros per eliminar els canyars del parc. Entre les actuacions previstes es troba la intervenció en l'entorn del pont dels Pous, on circulen les canonades del projecte Guardian, així com la construcció de dos passos d'accés per a persones, ciclistes i vehicles d'emergència. Aquests passos seran guals inundables, construïts amb planxes de formigó de 2x2 metres i baranes de resina per garantir la seguretat. El primer es construirà a Masia de Traver i el segon a Vilamarxant.

Toni Ballester, director del parc natural del Túria, ha anunciat una intervenció imminent sobre una superfície de 30 metres per evitar el deteriorament a causa del foc. A més, es tancaran els camins d'accés des del Camí al Riu per la inestabilitat del talús, establint un itinerari alternatiu per un camí rural. Pel que fa als altres ponts del parc, la Conselleria ha assegurat que estan en condicions òptimes, però s'han compromés a reparar aquells que presenten pitjors condicions.

Finalment, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer serà l'encarregada de la neteja de la zona i l'eliminació dels residus generats per la destrucció dels ponts a causa dels incendis.
   



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal