Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Profluent Anuncia un Innovador Avanç en l'Edició Genètica Amb intel·ligència artificial i CRISPR

Conjunt d'estructures d'àcid desoxiribonucleic. Font Freepik
.

La startup Profluent ha captat l'atenció amb el seu últim avanç en l'àmbit de l'edició genètica, fusionant la intel·ligència artificial amb la biotecnologia per crear una nova iniciativa: OpenCRISPR. Aquest projecte pretén accelerar el desenvolupament de teràpies personalitzades, oferint proteïnes de modificació genètica concebudes per IA i capaces de transformar el genoma humà.

En aquest sentit, Profluent ha combinat models de llenguatge grans (LLM) amb CRISPR, l'eina d'edició genètica que ha revolucionat la ciència. Com es descriu a l'article publicat a [Observatori IA](https://observatorio-ia.com/profluent-fusiona-ia-y-crispr-en-un-ambicioso-proyecto-de-edicion-genetica), aquest enfocament innovador ha donat lloc a OpenCRISPR, una iniciativa dissenyada per proporcionar proteïnes de modificació genètica personalitzables.

"En un comunicat, Ali Madani, cofundador i CEO de Profluent, expressa: 'Intentar editar l'ADN humà amb un sistema biològic dissenyat per IA ha estat una fita científica'. El seu èxit indica la possibilitat d'un futur en què la IA puga dissenyar amb precisió allò que cal per a crear un seguit de curacions a mida per a les malalties."

Aquest projecte ha estat presentat a través de la primera versió de codi obert, OpenCRISPR-1, una proteïna editora de gens que opera de manera semblant a CRISPR-Cas9, però amb una estructura molecular totalment nova. Segons els resultats preliminars publicats, OpenCRISPR-1 ha demostrat una reducció del 95% en les edicions genètiques no desitjades, amb una taxa mitjana d'insercions i supressions accidentals inferior a l'1%.

Una de les motivacions principals d'aquest projecte és democratitzar l'edició de gens, amb l'objectiu d'estimular la innovació i el desenvolupament de teràpies genètiques noves i efectives. És important destacar que, malgrat que les teràpies dissenyades per IA han estat en desenvolupament clínic durant alguns anys, la tecnologia CRISPR va rebre la seua primera aprovació per part de l'Administració d'Aliments i Medicaments del Govern dels Estats Units (FDA) a finals del 2023, per al tractament de l'anèmia de cèl·lules falciformes.

Profluent espera que OpenCRISPR facilite als professionals de la salut i als desenvolupadors de medicaments l'acceleració segura i efectiva del desenvolupament de noves teràpies genètiques basades en CRISPR. Això podria representar un pas important cap a un futur on les malalties genètiques es tracten amb més eficàcia i precisió, gràcies a la combinació de la biotecnologia i la intel·ligència artificial.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal