Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna posa a prova el seu nou Pla Municipal d'Emergències amb un simulacre d'incendi a La Vallesa

Paterna ha dut a terme un important simulacre d'incendi forestal a la zona de La Vallesa, com a part de la posada en marxa del nou Pla Municipal d'Emergències. L'objectiu principal ha sigut activar i avaluar l'eficàcia del protocol d'actuació establit, així com provar diferents sistemes de seguretat.

A les 11.30 hores es va iniciar l'operatiu, que ha implicat més de cinquanta efectius, incloent-hi unitats de Bombers, Policia Nacional, agents de la Policia Local, Protecció Civil i la Brigada Forestal. També han participat l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, i la tinenta d'alcalde d'Interior, Nuria Campos, juntament amb responsables de l'empresa GESPA i tècnics de diverses àrees municipals. La simulació va finalitzar a les 14.00 hores.

El simulacre ha començat amb la comunicació d'un incendi des de la Central de la Policia Local mitjançant avís telefònic, activant el Centre de Coordinació Operativa Local (CECOPAL) com si es tractara d'una emergència real. Aquest procés ha mobilitzat tots els recursos humans i tècnics disponibles a la ciutat, controlant i mesurant els temps de resposta de cada equip.

Un aspecte crucial de l'exercici ha sigut la comprovació del sistema Senticnel de detectors de fum i dels canons d'aigua regenerada del Projecte GUARDIAN, una infraestructura que destaca com la més gran d'Europa i la segona del món en prevenció d'incendis. L'alcalde Sagredo ha subratllat la "utilitat i l'èxit d'aquesta simulació", destacant que "a Paterna estem preparats, coordinats i protegits davant qualsevol incendi que puga produir-se tant en La Vallesa com en qualsevol altre punt de la nostra ciutat".

Durant l'operatiu, s'ha verificat el funcionament de les crides automàtiques d'avís a les persones responsables en situacions d'emergència, així com la comunicació simulada amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a la paralització immediata del servei de transport. També s'ha informat els veïns en primera línia de la zona de foc per a la seua evacuació i s'ha simulat l'avanç del foc amb l'activació automàtica del sistema de càmeres.

Aquest simulacre ha permés avaluar la capacitat de resposta i la coordinació dels diferents serveis d'emergència de Paterna, assegurant que la ciutat estiga preparada per a afrontar situacions reals d'incendi amb eficàcia i rapidesa.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal