Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna impulsa una nova campanya per a censar al 100% dels gossos amb ADN caní

L'Ajuntament de Paterna ha llançat una nova campanya informativa amb l'objectiu de registrar genèticament tots els gossos de la ciutat en el cens municipal d'ADN caní. Aquesta iniciativa, impulsada per les Àrees de Serveis i Benestar Animal, busca sensibilitzar i recordar a la ciutadania l'obligació de registrar els seus animals de companyia.

En l'última campanya, realitzada al març mitjançant cartes informatives dirigides als propietaris de gossos, es van donar d'alta 488 mascotes, situant el cens en un total de 4.638 animals. Aquest balanç ha sigut presentat pel regidor de Serveis i Barris, Vicente Sánchez, qui ha destacat la importància de continuar treballant per a aconseguir censar tots els gossos de la ciutat.

Segons Sánchez, aquest registre municipal permet controlar les baixes per defunció, mantenir els carrers nets de femta i identificar les mascotes en casos d'abandó, maltractament o pèrdua. A més, ha recordat que la identificació dels gossos és obligatòria tant per microxip com per padró d'ADN. Aquest últim s'obté de manera indolora a través d'una mostra de saliva en col·laboració amb les clíniques veterinàries de la ciutat.

Objectius i beneficis del cens d'ADN caní

-   Control del nombre de gossos:   Permet registrar les altes i baixes per defunció.

-   Manteniment de la neteja pública:   Facilita la responsabilització dels propietaris en la recollida de femta.

-   Identificació i protecció:   Ajuda en la identificació de gossos abandonats, maltractats o perduts.

-   Compliment de la normativa:   Assegura que tots els gossos estiguen identificats amb microxip i ADN, com exigeix la legislació local.

Aquesta campanya forma part de l'esforç continuat de l'Ajuntament de Paterna per millorar el benestar animal i la convivència ciutadana, promovent la responsabilitat dels propietaris de mascotes.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal