Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Olocau acull l'Encontre de Clubs de Lectura amb Carmen Amoraga

El divendres, en el Saló d'Actes Olocau ha sigut l'escenari d'un esdeveniment literari que ha reunit a diversos Clubs de Lectura de diferents municipis per a la presentació de la novel·la 'El corazón imprudente', que han estat llegint durant els últims mesos. L'autora, Carmen Amoraga, ha sigut la convidada d'honor.

Unes 90 persones es varen congregar al Saló d'Actes, incloent-hi membres dels Clubs de Lectura de Náquera, Casinos, Marines, Loriguilla, Benissanó, Benaguasil, Serra, Higueruelas, Xiva i Olocau, així com veïns i veïnes. La Corporació Municipal ha estat representada per les regidores María José Guevara i Olga Brínquez, i l'alcalde, Antonio Ropero.

La coordinadora dels clubs, Rosa Marín, juntament amb Ropero i Guevara, va ser l'encarregada de presentar l'acte i a l'autora invitada. Per introduir el llibre, tres persones del públic  llegiren fragments de l'obra.

Carmen Amoraga  explicà diferents aspectes del seu llibre, qualificant-lo de "una novel·la molt especial". Ha compartit anècdotes del procés creatiu, explicant que la idea va sorgir d'una situació personal, descrita com "inocular el virus d'una novel·la". També va detallar el treball fet per donar forma als protagonistes, Tina i José Manuel, i als personatges secundaris, abordant temes com l'amor en l'edat adulta, el perdó, la memòria democràtica, l'edatisme i la salut mental.

Segons Amoraga, finalista del Premi Planeta i guanyadora del Premi Nadal, l'obra posa l'accent en "herois minúsculs, amb contratemps com els que ens passen a nosaltres" i tracta un tema recurrent en les seues obres: "la distància entre la vida que tens i la vida que vols". Ha afirmat que el seu propòsit sempre ha sigut "ficcionar la realitat".

El públic va tindre l'oportunitat de formular preguntes a l'autora, i posteriorment, Amoraga va dedicar uns instants a signar exemplars de 'El corazón imprudente'. L'esdeveniment va finalitzar amb un  berenar.

L'alcalde, Antonio Ropero, va destacar que "l'encontre de hui és una nova mostra del compromís de l'Ajuntament amb la cultura". Ha afirmat que "la literatura, com totes les altres manifestacions artístiques, forma part fonamental de la programació d'actes d'Olocau, i hui hem gaudit d'una presentació molt interessant i que ha sigut un èxit d'assistència".


   

     




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal