Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mobilitat connectada, sostenible i intel·ligent all Camp de Túria

MobIntelligent s'implantarà enguany en la comarca

La Mancomunitat Camp de Túria ha reunit personal tècnic i polític de Vilamarxant, Loriguilla i Riba-roja de Túria, junt amb AVIA (Clúster de Mobilitat i Automoció) i l'empresa Fivecomm, per a una reunió de control i coordinació del projecte de mobilitat «MOBINTELLIGENT» que es durà a terme enguany en la comarca Camp de Túria. Durant la reunió es van designar els tècnics d'enllaç per al desenvolupament de les instal·lacions.

El projecte té com a coordinador i líder tecnològic a l'empresa Fivecomm, responsable del desenvolupament de les accions dirigides cap a les localitats de la Mancomunitat Camp de Túria. AVIA participa com a entitat impulsora del projecte i oferirà la seua estructura per a la coordinació entre els diferents agents participants. La Mancomunitat Camp de Túria és la facilitadora i usuària final que coordinarà els municipis on s'implementarà el projecte.

Aquesta actuació és finançada per la Unió Europea a través del Programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027, gestionat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

A la reunió van estar present Amparo Navarro, presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, qui va destacar la importància d'una mobilitat sostenible a la comarca. Xavi Jorge, primer tinent d'alcalde de Vilamarxant, va ressaltar l'estratègia d'implementació del projecte. També van assistir Esteban Argente, enginyer; Salvador Tomás, coordinador de l'Àrea de Polígons Industrials de Riba-roja; Clara Vento, arquitecta de Loriguilla; Silvia Roselló, agent d'innovació i responsable de projectes d'AVIA; David Martín, tècnic de Fivecomm; i Héctor Donat, CEO de Fivecomm, qui va destacar el procés d'investigació que es duu a terme des de la universitat. Completen la reunió Amparo Ferrandis, ADL comarcal, i Carmen Ruiz, tècnica d'empresa, (ambdues) personal de la Mancomunitat Camp de Túria.

MOBINTELLIGENT es centra a millorar la mobilitat en dos escenaris: la mobilitat interurbana en zones industrials (Loriguilla i Riba-roja) i la mobilitat urbana en Vilamarxant. En el primer escenari, es focalitza en la mobilitat interurbana en zones industrials, específicament en l'entorn del Polígon La Reva, amb radars connectats per 5G per al recompte de vehicles. En el segon escenari, es proposa la instal·lació de radars en punts estratègics de Vilamarxant per a millorar la mobilitat urbana.

Els equips instal·lats no recolliran informació personal, garantint així la protecció de dades. La informació recopilada s'integrarà en els sistemes dels ajuntaments o la Mancomunitat, reforçant la gestió de la mobilitat en el territori comarcal.

El projecte «MOBINTELLIGENT» és el resultat tangible de tres anys de treball en què s'han establert aliances estratègiques i col·laboracions del departament de Promoció Econòmica de la Mancomunitat amb actors clau en l'àmbit de la innovació, com AVIA, MIV i Fivecomm.

Aquest projecte és finançat per la Unió Europea a través del Programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

   



     


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal