Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Milers de persones a València reclamen ple treball i reducció de la jornada laboral en la manifestació de l'1 de Maig


Milers de persones van prendre ahir els carrers de València en la tradicional manifestació de l'1 de Maig, Dia Internacional del Treball, per a reclamar ple treball i la reducció de la jornada laboral. La convocatòria, organitzada pels sindicats CCOO-PV i UGT-PV, va reunir a unes 5.000 persones, segons dades de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Sota el lema "Per la plena ocupació: menys jornada, més salaris", els manifestants van recórrer el centre de la ciutat en una marxa que va partir de la plaça de Sant Agustí i va finalitzar a la Plaça Navarro Reverter. Durant el recorregut, es van poder veure pancartes i cartells amb lemes com "Tenim el poder de canviar les coses", "Contra la desigualtat, serveis públics de qualitat", "Ni un pas enrere" o "Treballar menys, viure millor".

A més dels càntics reivindicatius, els manifestants van corejar consignes com "despido colectivo a los ejecutivos", "o con la patronal, o com la clase obrera", "cueste lo que cueste, los derechos se defienden" i "que viva la lucha de la clase obrera".

"Cal continuar lluitant"

En els parlaments finals, els secretaris generals de CCOO-PV i UGT-PV, Ana García i Ismael Sáez, van destacar la necessitat de "continuar lluitant" per a aconseguir els objectius marcats: ple treball, reducció de la jornada laboral i augment dels salaris.

Sáez va afirmar que les dades de 2023 són per a "celebrar els èxits obtinguts" en matèria laboral, però que també cal continuar reivindicant "millores en les condicions de treball i en el model productiu". En aquest sentit, va reclamar la reducció de la jornada laboral, la millora dels salaris i un model productiu "més innovador i sostenible".

Per la seua banda, García va destacar el caràcter "festiu però reivindicatiu" de la jornada i va insistir en la necessitat de "redistribuir de forma més justa la riquesa". Així mateix, va fer una crida a la mobilització davant les eleccions europees per a que "puguen continuar les polítiques progressistes" a la Unió.

A més de la manifestació organitzada per CCOO-PV i UGT-PV, pels carrers de València van discorrer dues manifestacions més: una convocada per CNT sota el lema "Reparto del trabajo, reparto de la riqueza" i una altra convocada per CGT amb el lema "Contra las desigualdades y la precariedad laboral: Acción directa!".

Una jornada reivindicativa a tot el País Valencià

Les manifestacions de València van ser només un reflex de les reivindicacions de l'1 de Maig a tot el País Valencià. En ciutats com Alacant, Castelló de la Plana, Elx o Alcoi també van tenir lloc concentracions i manifestacions per a reclamar ple treball i millores laborals.

Un 1 de Maig marcat per la política

L'1 de Maig d'enguany va estar marcat per la proximitat de les eleccions europees, que se celebraran el pròxim 26 de maig. Tant CCOO-PV com UGT-PV van fer una crida a la participació en els comicis per a "frenar la dreta i defensar els drets dels treballadors".

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal