Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manifestació de l'1 de maig a València: CCOO i UGT Units per la reducció de la jornada i la defensa de la democràcia!


 CCOO i UGT, els dos sindicats majoritaris de la Comunitat Valenciana, han convocat una manifestació per al pròxim 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors, sota el lema "Compromís amb la democràcia: reducció de la jornada i treball digne". La manifestació partirà a les 11 hores des de la plaça de Sant Agustí de València i recorrerà els carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de la Reina.

En defensa de la democràcia i els drets laborals

Els sindicats han fet una crida a la participació massiva en la manifestació per a defensar la democràcia i els drets laborals. "Estem assistint a fets preocupants des del punt de vista democràtic", ha assenyalat Ana García, portaveu de CCOO PV. "Es fan apel·lacions a la ignorància i s'intenta disfressar el missatge amb paraules equívoques. Hem de defensar els drets que hem conquistat amb tant d'esforç", ha afegit.

Reducció de la jornada laboral i treball digne

A més de la defensa de la democràcia, CCOO i UGT també reivindiquen una reducció de la jornada laboral i un treball digne. "La productivitat ha augmentat en els últims anys, però això s'ha sostingut en la precarització dels empleats", ha criticat Ismael Sáez, portaveu d'UGT PV. "És necessari reduir la jornada laboral perquè els treballadors puguen conciliar la seua vida laboral i familiar, i per a crear més ocupació", ha afegit.

Mesures per a previndre accidents laborals

Els sindicats també han reclamat mesures per a previndre accidents laborals, especialment en un context de canvi climàtic i nous riscos tecnològics. "És necessari que s'investiguen els efectes del canvi climàtic i de la tecnologia en la salut i seguretat en el treball", ha assenyalat García. "També és necessari activar el Pla d'actuació dels accidents greus i mortals", ha afegit Sáez.

Units per un futur millor

CCOO i UGT han fet una crida a la unitat dels treballadors i treballadores per a defensar els seus drets. "És el moment d'unir-nos i lluitar per un futur millor", ha conclòs García. "Hem de defensar la democràcia, els drets laborals i un treball digne", ha afegit Sáez.

    


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal