Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manifest Pel Benestar d''Idees en Guerra': Una Iniciativa Juvenil Progressista per a Revisar l'Estat del Benestar

La joventut hereva del 15M impulsa una revisió dels pilars de l'Estat del Benestar

L'article publicat a infoLibre, escrit per Noelia Acedo, recull les iniciatives del think tank progressista i verd "Ideas en Guerra", que ha elaborat un Manifest pel Benestar amb l'objectiu de "donar forma a un relat alternatiu que promoga noves oportunitats en favor del canvi social".

Els membres d'"Ideas en Guerra", una joventut crítica i hereva del moviment 15M, han elaborat un "diagnòstic de la realitat política i social" a Espanya, que es pot extrapolar a nivell global. Destaquen que "el context social i polític està travessat per la incertesa i per un malestar ascendent, que és aprofitat per les forces reaccionàries".

"Cada vegada són més les persones que viuen en risc de pobresa, i la desigualtat i la bretxa entre rics i pobres augmenten". Factors com l'increment dels preus dels lloguers i dels aliments contribueixen a aquest malestar social i polític. "La victòria més gran del sistema capitalista és haver aconseguit que on abans s'enfrontaven els que menys tenien amb els que més, ara s'enfronten els que pertanyen al 66% més pobre", juntament amb la "desconfiança política global" que és canalitzada per "els moviments de l'extrema dreta capitalista i neoliberal".

Davant d'aquesta situació, "Ideas en Guerra" considera que les respostes habituals han estat "petits ajustos o mesures compensatòries", insuficients per a abordar els problemes de fons. Sostenen que cal "repensar el model d'estat del benestar", per tal de "democratitzar i organitzar la societat" i garantir "el dret a viure bé".

El Manifest pel Benestar proposa quatre eixos d'actuació: treball, habitatge públic, planificació ecològica, i participació i cultura democràtica. Algunes de les propostes inclouen la reducció de la jornada laboral, el Pacte Estatal i Integral de les Cures, l'expansió de l'habitatge públic de lloguer, mesures per abordar l'emergència climàtica i promoure la igualtat i la participació ciutadana.

És un projecte obert que aspira a tenir "un llarg recorregut", amb la intenció de "suscitar una conversa pública sobre el dret al bon viure, a tenir una vida plena i amb nous drets". Els impulsors confien que aquest Manifest Pel Benestar siga "l'inici d'eixe futur del benestar que ens mereixem".


#JoventutHerederal15M #ManifestPelBenestar #EstalDelBenestar #IdeesEnGuerra #CanviSocial #DretAlBonViure

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal