Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La xenofòbia de VOX posa en dificultats el seu soci (PP) en les Corts

     


El Partit Popular (PP) ha rebutjat aquest dijous en el ple de les Corts una proposició no de llei (PNL) dels seus socis de govern, Vox, que pretenia instar el Govern central a modificar el Codi Civil i el Codi Penal per retirar la doble nacionalitat als immigrants que cometessen delictes de terrorisme, contra l'ordre públic, traïció i contra la pau o la independència de l'estat o contra la comunitat internacional.

Durant el debat, la portaveu adjunta del PP, Laura Chuliá, va defensar que la legislació espanyola no necessita canvis "dràstics" per retirar la doble nacionalitat. No obstant això, va reconèixer que "és innegable que a Espanya hi ha un problema d'immigració irregular". Chuliá va reivindicar que ens hem de sentir orgullosos de la igualtat entre els espanyols de naixement o d'adopció i que el pes de la justícia ha de caure per igual sobre tots dos grups. Adreçant-se a Vox, va assenyalar que "hi ha moltíssimes coses" que els uneixen i "altres" que els separen, advertint que amb aquestes propostes "correm el risc d'adoptar una visió esbiaixada i peyorativa del fenomen migratori".

D'altra banda, el síndic de Vox, José Mª Llanos, va defensar que la seva PNL és "lògica, raonable i de sentit comú", i va instar els grups a "apartar la ideologia". Segons ell, "un immigrant que vingui a treballar és benvingut, però si ve a fer-nos mal, com més lluny millor", i va rebutjar que la seva iniciativa fos "electoralista".

Des de l'oposició, la diputada socialista Alicia Andújar va denunciar que Vox fa "un pas més en la seva xenofòbia" en presentar "un refregit" d'una iniciativa que ja va rebutjar el Congrés, i es va preguntar si "tenen por que el PP faci com Feijóo i els avancin per la dreta".

Jesús Pla, de Compromís, també va criticar aquesta PNL, qualificant-la de "demagògia absoluta i inutilitat". Va preguntar al síndic de Vox si creia que a una persona capaç d'immolar-se en un atemptat jihadista li importaria que l'estat espanyol li retirés la nacionalitat.

La setmana passada, Vox ja es va quedar sol en la seva PNL contra la "immigració il·legal i la inseguretat", al votar-hi en contra tant el PP com l'oposició en el ple de les Corts.

Aquesta proposta de Vox i la seva posterior rebutja evidencien les tensions dins de la coalició governamental amb el PP. Mentre Vox continua amb les seves polítiques de línia dura respecte a la immigració, el PP sembla optar per una posició més moderada, almenys en aquest assumpte. Aquesta divisió dins del govern pot tenir repercussions en la seva capacitat per presentar un front unit en altres qüestions importants.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal