Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Sociedad ITINERA Arqueo-SEEC visita Llíria el 1 de juny en una jornada sobre el patrimoni romà

Llíria i el seu patrimoni històric continuen sent un punt de referència en les visites turístiques de la Comunitat Valenciana. La “Simfonia de Cultures” que es pot trobar a la localitat edetana és única, amb els seus 14 Béns d'Interès Cultural, Monuments Nacionals com l'església de la Sang, la seua història musical, els seus paratges naturals com la Serra Calderona o el Parc del Túria, que fan del municipi un atractiu turístic de primer ordre.

El pròxim dissabte 1 de juny, la capital del Camp de Túria acollirà una nova activitat cultural organitzada per la delegació de la Comunitat Valenciana de la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics (ITINERA Arqueo-SEEC).

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Llíria, Paco García, ha explicat que “es tracta de la segona edició d'aquesta jornada que la Societat realitza a la nostra localitat, amb una aproximació, en forma d'excursió, als tresors arqueològics i patrimoni històric que tenim tant al nucli urbà com al terme municipal”.

En aquesta ocasió, la delegació d'ITINERA Arqueo-SEEC ha organitzat un tour que recorrerà les comarques del Camp de Túria i de la Serrania. La primera part de la jornada es desenvoluparà a Llíria, per a continuar després en els municipis de Villar del Arzobispo i Chelva.

L'expedició estarà formada per un grup de 43 persones, majoritàriament professionals de la docència, que coneixeran de primera mà el patrimoni històric-artístic de la ciutat edetana, amb especial atenció a l'època romana, per a difondre-ho i posar-ho en valor.

García ha assenyalat que la promoció que des de l'àrea de Turisme s'està realitzant, “ha aconseguit que aquest tipus de visites s'incrementen en els últims mesos, i han crescut els grups que arriben a la nostra localitat. La recuperació d'activitats, festivals i visites guiades, així com la difusió a través dels centres educatius del patrimoni local han suscitat una major atracció per a conèixer les cultures, costums i patrimoni que ens han llegat els nostres avantpassats”.

“Apreciem la visita d'ITINERA Arqueo-SEEC a Llíria i esperem que siga una de moltes més edicions d'aquests tours turístic-culturals que organitzen i continuen triant Llíria com a punt de referència de les seues activitats”.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal