Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Policia Local de València Prova HOPLON: Una Plataforma d'IA per a la Gestió d'Esdeveniments Massius

La Policia Local de València ha fet una prova d'una plataforma tecnològica durant la 'XI Carrera de les empreses València 2024', la qual utilitza la intel·ligència artificial per a la planificació d'esdeveniments massius. Aquest sistema, anomenat HOPLON, està especialitzat en la gestió de recursos i fonts d'informació en matèria de seguretat.

Durant la prova, s'ha pogut constatar la capacitat d'aquest sistema per a recopilar i analitzar informació de diverses fonts, com ara posicions GPS, senyals de vídeo de càmeres fixes, drones, xarxes socials, sensors tèrmics, canals de notícies i informació meteorològica. Això ha estat destacat pel regidor de Policia Local i Mobilitat, Jesús Carbonell, qui ha subratllat la importància d'aquesta plataforma per a millorar la gestió dels recursos humans i materials en esdeveniments de gran magnitud.

HOPLON, desenvolupat per l'empresa ETRA, integra diverses funcionalitats d'intel·ligència artificial que poden resultar molt útils en situacions d'emergència o actes multitudinaris. Aquesta prova ha servit per a avaluar la seua utilitat en la presa de decisions i la planificació d'esdeveniments, així com per a analitzar situacions com el recompte de persones en zones específiques, àrees d'evacuació o detecció d'objectes o animals perillosos.

La capacitat d'HOPLON per a generar alertes en temps real mitjançant l'anàlisi d'informació procedent de diverses fonts és una de les seues principals funcionalitats. Això inclou la detecció de drons il·legals, moviments anòmals de masses, detecció d'animals o objectes perillosos, entre altres. Durant la prova, també s'han simulat situacions fictícies, com ara una baralla, per a posar a prova l'eficàcia d'aquesta eina en situacions reals.

Segons l'inspector de la secció d'Informàtica, Pablo Quiñonero, l'objectiu d'aquesta prova ha estat explorar com integrar aquest sistema amb els recursos de la Policia Local per a millorar el temps de resposta davant d'incidents com actes violents, concentracions de persones o objectes abandonats. En resum, HOPLON es presenta com una eina potent per a la gestió d'esdeveniments massius i emergències, col·laborant en la protecció dels espais públics i infraestructures davant de possibles amenaces.

  Segons E.P:


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal