Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU proclama les quatre candidatures que aspiren al lideratge del partit i dimarts obre votació

IU proclama formalment les quatre candidatures que optaran al lideratge del partit en la pròxima assemblea federal, després de l'eixida de l'excoordinador Alberto Garzón. La formació obri el pròxim dimarts un període de votació perquè la militància vote els aspirants.


Les llistes que es proposaran per a rellevar Garzón són les encapçalades per la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego ('Arriba les que lluiten'); l'exlíder de la federació andalusa, Antonio Maíllo ('Val la pena lluitar'); el coordinador d'IU Madrid, Álvaro Aguilera ('IU en l'encreuada'); i  José Antonio García Rubio ('L'esquerra necessària').

La candidatura de Rego inclou diversos coordinadors autonòmics com Rosa Pérez (EUPV), Álvaro Sanz (Aragó) o Nuria Lozano (Catalunya). Per la seua banda, Maíllo compta amb el suport de  gran part de les federacions d'Andalusia i Astúries, i amb càrrecs destacats com el secretari general del PCE, Enrique Santiago.
García Rubio representa el sector crític amb l'actual direcció, que va aconseguir el 20% de suport en l'anterior assemblea, i la seua candidatura l'esquerra necessària ha registrat una esmena a la ponència política que qüestiona l'actual aliança amb Sumar. Mentrestant, Aguilera es mostra crític amb aquest projecte amb la candidatura ("amb l'encreuada").

Els militants d'IU podran exercir el seu vot del 7 al 12 de maig, i el 18 i 19 d'abril se celebrarà la fase final de l'Assemblea. 













Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal