Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Guilarte no descarta el sorteig per a renovar el CGPJ

Guilarte no descarta el sorteig per a renovar el CGPJ 

 El president interí del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, ha manifestat que no descarta recórrer a la fórmula del sorteig per a renovar aquest òrgan i així eixir "de la situació en la qual la política ens ha ficat", en referència al "bloqueig" per la falta de renovació.

Guilarte ha assenyalat que aquesta proposta ha estat plantejada per Elisa de la Nuez, de la Fundació Hi ha Dret, i que ell la considerarà com una eixida per al CGPJ, amb l'objectiu que "no seguisca sent la política la que moga" els seus "fils amb exclusivitat" en la renovació de l'òrgan.

"No ho tinc molt meditat, ho meditaré un poc", ha declarat respecte a aquesta possibilitat, tot i que ha indicat que "a dia de hui" és una fórmula que intentarà "oferir per a eixir d'aquest bloqueig" i "conjunturalment de la situació en la qual estem". "I a partir d'ací, que es construïsca el futur", ha afegit.

Vicente Guilarte ha expressat aquestes consideracions a València durant la inauguració de les XXII Jornades de presidents i presidentes d'Audiències Provincials. Ha destacat la possibilitat d'acudir a un sorteig "amb un caràcter conjuntural" com una forma de resoldre un gran problema, alhora que ha subratllat que així no es donaria "la raó ni a un ni a un altre".

"Es designen els dotze vocals judicials i a partir d'ací, que es construïsca un nou model", ha afirmat, "sense la pressió que significa que no hi haja consell, que no estiguem renovats, que no podem nomenar i sense la corretja" de deure's a partits polítics. "No em nomena cap partit, m'ha nomenat la sort", ha assenyalat referint-se al que podrien pensar "els vocals triats, que tindrien un major nivell d'independència".

Guilarte ha conclòs afirmant que "tots hem d'ajudar amb les nostres iniciatives al fet que això s'arregle des d'una perspectiva no política sinó judicial i que el Poder Judicial puga desenvolupar-se ja amb plena independència".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal