Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Festival IberLlíria 2024: Celebració del Patrimoni Històric a Llíria

Llíria torna a celebrar el festival de patrimoni i història "IberLlíria 2024"

L'esdeveniment sobre la cultura iber-edetana se celebrarà el cap de setmana del 25 al 26 de maig


L'Ajuntament de Llíria, mitjançant la Regidoria de Turisme, prepara una nova edició del Festival IberLlíria, un esdeveniment que tindrà lloc aquest mes de maig, durant el cap de setmana del 25 al 26. Visit Llíria ha elaborat una àmplia programació amb l'objectiu de difondre aquesta important etapa històrica del passat de la ciutat edetana.

El programa s'iniciarà amb jornades de portes obertes al jaciment arqueològic del Tossal de Sant Miquel, durant el cap de setmana del Festival IberLlíria, però s'estendrà durant els mesos de juny, setembre i octubre amb visites guiades especialitzades dos dissabtes de cada mes, a un preu molt assequible. A més, els centres educatius interessats tindran dos dies reservats al mes d'octubre per visitar aquest enclavament històric.

Les activitats d'IberLlíria es centraran en la recreació històrica i la interpretació del patrimoni ibèric en la localitat edetana. A part de les visites guiades gratuïtes al jaciment del Tossal de Sant Miquel, s'oferiran tallers d'arqueologia i recreacions artístiques. Els assistents tindran l'oportunitat de vestir-se com un ibèric, crear el seu propi guerrer o experimentar amb l'arqueologia. Aquest programa se celebrarà els dissabtes 25 i diumenges 26 de maig, d'11.00 a 14.30 hores.

Segons el regidor de Turisme i Ciutat Creativa, Paco García, "el visitant té l'oportunitat perfecta per submergir-se en l'època ibèrica i conéixer de primera mà l'antiga Edeta, la metròpoli més significativa d'aquesta civilització al nostre país, capital de l'Edetania, on va viure el famós règul ibèric Edecón i on es van elaborar les ceràmiques ibèriques més conegudes del món com el Vas dels Guerrers".

El festival està inclòs en la 'Ruta dels Íbers' promocionada pel Museu de Prehistòria de la Diputació de València. Per participar en les visites guiades de l'IberLlíria 2024 és necessari reservar prèviament a través de l'aplicació mòbil o la web municipal. Per a la resta d'activitats, l'accés és lliure.

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal