Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Entitats LGTBI, grups politics d'esquerres i sindicats denuncien el 'pinkwashing' del Consell i exigeixen cessaments en Igualtat


Diverses entitats que representen el col·lectiu LGTBI, sindicats, el PSPV, Compromís, EUPV'han convocat davant les portes de les Corts en protesta contra el "pinkwashing" que consideren que està practicant el Consell amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i de l'Orgull del mes vinent. Durant l'acte, s'ha reclamat el cessament del secretari autonòmic de Diversitat, Stephane Soriano i que també és regidor de Benaguasil, per les seues "ingerències" en l'organització d'aquests esdeveniments.

L'acte ha tingut lloc davant les Corts, on avui oneja la bandera LGTBI. La col·locació de la bandera LGTBI a les Corts pel 17 de maig es du a terme des del 2016, i enguany, tant PSPV com Compromís van sol·licitar que es rebera a les entitats i associacions LGTBI. La negativa inicial del PP i Vox a aquesta possibilitat va provocar que es votara en contra una proposta de Compromís. Posteriorment, el PP va llançar una altra proposta perquè simplement es penjara la bandera, sense cap acte. Tant PSPV com Compromís es van abstenir, al·legant que volien que el reconeixement fora més enllà.

El coordinador general de Lambda, Fran Fernández, ha declarat que "no és gratuït" que la concentració haja donat l'esquena a les Corts, ja que "ells i elles ens han donat l'esquena". Fernández ha instat a la ciutadania a manifestar-se el 28 de juny, afirmant: "cap blanqueig a les polítiques de la reculada, gens de pinkwashing, que per a això no compten amb els col·lectius". A més, ha destacat les "situacions polítiques molt greus" que s'han viscut sota aquest Consell, com la censura de llibres infantils del col·lectiu o la designació a dit de polítics per a representar a les persones trans.

A la protesta s'han sumat també representants dels partits en l'Ajuntament de València. La portaveu de Compromís, Papi Robles, ha lamentat que l'alcaldessa, María José Catalá (PP), "està donant suport a persones que odien directament a les persones LGTBI i trans". Ha afegit que "el que estan intentant és a dir avui que estan d'acord amb la defensa dels drets de totes les persones, però el que fan l'endemà quan entren als seus despatxos és vulnerar tots els drets i atacar de manera frontal a entitats, i després intentar enganyar-los".

Per part del PSPV-PSOE, Sandra Gómez ha instat a l'alcaldessa a retirar les competències d'Igualtat a la regidora Rocío Gil per "mentir sobre l'ocupació de la plaça de l'Ajuntament per a impedir la celebració de l'Orgull". També ha felicitat a Catalá per "tenir a una regidora obertament racista en el seu govern, que assenyala a les persones immigrants, i a una del seu propi grup municipal, com és la regidora responsable d'Igualtat, que assenyala a les entitats LGTBI".

A la concentració ha participat també la delegada del Govern, Pilar Bernabé, que ha agraït a Lambda que "al llarg de la seua història haja aconseguit diferents assoliments en la nostra societat". Ha remarcat que "totes les persones que avui estem ací ens sentim part d'aquest èxit col·lectiu que elles i ells han provocat al llarg d'aquests anys".

  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal