Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Síndic crític amb la Generalitat 'absoluta burocratització' en servicis socials: 'Per a quan un pla Simplifica?

   

   El síndic de Greuges, Ángel Luna, ha tirat en cara a la Generalitat el sistema "absolutament burocratitzat" d'atenció a persones en situació de vulnerabilitat que "està portant al col·lapse als servicis municipals" en la valoració del grau de dependència o la tramitació de la renda valenciana d'inclusió.

   "Dilluns vaig veure amb enveja la presentació del pla Simplifica per a l'activitat econòmica. Per a quan un pla Simplifica en servicis socials per a resoldre els problemes dels ciutadans més vulnerables?", ha plantejat.

   Així ho ha manifestat en la seua compareixença en el ple de Les Corts per a exposar l'informe anual de gestió del defensor del poble valencià del 2023.

   Luna ha advertit que la valoració del grau de dependència "desespera els ciutadans" i "ningú assumeix la responsabilitat del problema", mentre "amb la renda d'inclusió passa exactament el mateix amb incidències i retards de tot tipus". "Això no pot seguir així", ha recalcat.

   Ha mostrat la seua disposició a col·laborar per a impulsar "una bona llei que regule el dret a una bona administració", ja que en cas contrari ha avisat que serà impossible resoldre els problemes dels ciutadans.

   En matèria educativa, el defensor ha mostrat la seua preocupació per la reacció de sectors de l'educació davant d'algunes mesures anunciades com la implantació del districte únic escolar.

   "Prenguen-li-ho de debò, per favor, no es pot condemnar un xiquet des de menut a la desigualtat per no poder accedir en condicions d'igualtat a l'educació. És gravíssim per a la societat i d'ací es deriven tots els problemes amb aquests xiquets que no han tingut les mateixes oportunitats", ha asseverat.

   D'altra banda, Luna ha denunciat la falta d'accés a la informació per part de l'oposició a Les Corts i als ajuntaments, després de rebre queixes de representants de "tot l'espectre polític". "Si no reconeixem la legitimitat dels adversaris estem matant la democràcia", ha alertat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal