Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern Espanyol Reforça la seva Posició en Telefónica amb una Inversió de 1.000 Milions d'Euros

El Govern espanyol ha pres una decisió significativa en relació amb la seva participació en Telefónica, una de les companyies de telecomunicacions més importants del país. A través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), el Govern ha decidit injectar 1.000 milions d'euros per augmentar la seva participació en aquesta empresa. Aquest moviment, que s'ha dut a terme durant l'any 2024, reflecteix els esforços del Govern per recuperar una part significativa de la seva inversió històrica en Telefónica.

La decisió de reforçar la participació en Telefónica s'alinea amb un objectiu establert durant el Consell de Ministres del 19 de desembre de 2023, que busca adquirir fins al 10% de la companyia. Aquesta estratègia s'ha materialitzat amb dues aportacions de capital de 500 milions d'euros cadascuna, realitzades al llarg dels mesos de febrer i març d'enguany, segons indica l'informe "Principals indicadors de l'activitat econòmica i financera de l'Estat" corresponent al març de 2024.

Amb aquestes aportacions, l'Estat ha elevat la seva participació en Telefónica fins al 6,169%, que representa un total de 354,7 milions d'accions. Cal assenyalar que aquesta operació ha tingut un cost total de 1.396,9 milions d'euros, amb un preu mitjà per acció de 3,9378 euros.

La decisió del Govern d'incrementar la seua participació en Telefònica s'ha vist motivada per diverses raons, entre les quals destaca l'entrada del grup operador saudita STC Group en l'accionariat de la companyia amb una participació del 9,9%. Amb aquesta adquisició, l'Executiu espanyol aspira a obtenir un seient al Consell d'Administració de Telefònica, un objectiu que, en teoria, requeriria superar el 6,66% de participació.

No obstant això, cal tenir present que altres accionistes, com CriteriaCaixa, ja compten amb representació en el consell de la companyia malgrat tenir participacions menors.

Aquest moviment del Govern ha generat debat sobre les implicacions econòmiques de la seua desinversió passada en Telefònica. Segons un article publicat a Mundo Obrero, el professor d'Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid, Carlos Sánchez Mato, estima que la desinversió a Telefònica va suposar un cost de 23.900 milions d'euros per a l'Estat. Aquesta xifra inclou els dividends no percebuts entre 1997 i 2003 i el valor de la participació estatal en aquell moment.

Tanmateix, és important destacar que aquesta estimació no contempla els ingressos obtinguts per la privatització ni les ampliacions de capital que l'Estat va evitar durant aquell període.

En resum, la decisió del Govern espanyol d'invertir 1.000 milions d'euros per reforçar la seua participació en Telefònica representa un moviment estratègic amb importants implicacions econòmiques i polítiques. Els mesos vinents determinaran si aquesta decisió s'ajusta als interessos a llarg termini dels ciutadans espanyols i de la mateixa companyia.

    



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal