Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Coordinació en la Mancomunitat del projecte Valencia BioValoriza per a la prevenció d’incendis forestals

Reunió de treball per a la prevenció d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana

Personal tècnic de diverses entitats involucrades en el projecte Valencia BioValoriza s'han reunit a la seu de la Mancomunitat Camp de Túria per a una sessió de coordinació i seguiment. Aquesta trobada ha servit per a potenciar els resultats d'una iniciativa pionera a la Comunitat Valenciana, que té com a objectiu protegir els boscos dels incendis mitjançant el tractament de la biomassa forestal per a l'obtenció d'energia.

En la reunió han participat representants de la Diputació de València, coordinadora del projecte; professores de la Universitat Politècnica de València, investigadores del projecte; la Mancomunitat Interior Terra del Vi; els ajuntaments de Llíria i Serra, i la Mancomunitat Camp de Túria, zona d'execució del projecte.

Valencia BioValoriza compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO), en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU.

El projecte pretén reduir el risc d’incendis forestals i augmentar la resiliència integral del territori. Mitjançant la gestió forestal sostenible a la província de València, es busca incrementar la capacitat dels seus monts per a generar activitat econòmica en zones rurals.

Per a aconseguir aquests objectius, es durà a terme una avaluació i quantificació dels recursos forestals de la Mancomunitat Interior Terra del Vi i Camp de Túria, desenvolupant plans d'aprofitament de biomassa. També es pretén millorar l'eficiència en el procés de producció de la fusta i explorar nous usos per a aquest material. A més, es faran millores en la gestió dels boscos, tant públics com privats, i es capacitarà les persones que treballen en el sector forestal per a la prevenció d'incendis mitjançant l'ús de la biomassa. Finalment, es realitzaran activitats de sensibilització per a fomentar l'ús de productes derivats d'una gestió forestal sostenible.

Aquestes accions contribuiran a la protecció dels boscos valencians, minimitzant el risc d'incendis i promovent un desenvolupament econòmic i sostenible a les zones rurals.

   



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal