Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO denuncia la paralització de les negociacions per a la jornada de 35 hores en sanitat

 CCOO denuncia la paralització de les negociacions de les 35 hores en sanitat

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO PV, ha denunciat que les negociacions per a la implantació de la jornada laboral de 35 hores setmanals per al personal de la sanitat pública estan paralitzades des de fa més de dos mesos. Concretament, des de l'11 de març no s'ha convocat cap reunió per a tractar el Decret de Jornada.

La Conselleria de Sanitat no ha volgut aplicar els acords assolits amb l'anterior conseller, que preveien la instauració gradual de les 35 hores des de 2023 fins a 2025. A pesar que la Conselleria ha manifestat públicament en diverses ocasions el seu compromís d'iniciar la implantació l'1 de gener de 2025, no ha convocat cap reunió per a tractar els detalls de la seua implementació.

La Mesa General de Negociació, on es discuteixen les condicions laborals per als empleats públics, també preveu que el 1 de gener de 2025 serà la data d'inici per a la jornada de 35 hores. Recentment, s'ha signat l'XI acord de legislatura, en un acte presidit per Carlos Mazón, en el qual es reconeix la jornada de 35 hores en tots els sectors de la Generalitat.

No obstant això, la Conselleria de Sanitat ha proposat una implementació que, segons CCOO, és falsa, ja que implica l'anul·lació de la jornada compensatòria per les guàrdies, la supressió de dies de vacances addicionals per treballar en festius i diumenges, així com l'eliminació de la pausa per al descans i altres mesures que suposen un increment de la jornada laboral.

Les propostes de la Conselleria han estat sempre revisions a la baixa de les condicions de treball, generant unes condicions laborals adverses que, en lloc d'atreure professionals i retenir talent, poden incrementar la fuga al sector privat i a altres comunitats autònomes que ja tenen reconegudes les 35 hores.

A més, altres mesures imposades per la Conselleria, com les Agrupacions Sanitàries Interdepartamentals (ASI), són considerades per CCOO, UGT i Intersindical Salut com a perjudicials tant per als treballadors com per als usuaris. Aquestes mesures han portat aquests sindicats a convocar mobilitzacions en defensa d'unes condicions laborals dignes i una millora de la qualitat assistencial.

CCOO exigeix la represa immediata de les negociacions per a la jornada de 35 hores sense cap retallada en les condicions de treball. La implantació d'aquesta mesura ha de suposar un avanç en els drets laborals i no un retrocés dels drets ja consolidats. El sindicat considera imprescindible obrir el diàleg per a fer efectiva la nova jornada l'1 de gener de 2025.

   

Una de les concentracions sindicals en Conselleria

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal