Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera liderarà un projecte d'Erasmus+ centrat en la inclusió i la participació dels joves: INTEGRITY

El municipi de Bétera es perfila com a capdavanter en un projecte d'Erasmus+ que promet potenciar la participació activa dels joves i fomentar la inclusió social, especialment entre la població migrant. Si a finals d'any és triat en la convocatòria d'Erasmus+, es convertirà en el motor d'aquesta iniciativa que cerca proporcionar als joves les eines necessàries per a convertir-se en agents de canvi i contribuir a una societat més justa i igualitària.

El projecte, denominat INTEGRITY, és fruit de la col·laboració entre diverses entitats europees, amb Bétera com a líder. L'objectiu fonamental és dotar als joves d'eines per a promoure la inclusió i el compromís cívic, especialment amb la població migrant. "Aquesta és una iniciativa de suport a la ciutadania migrant", ha assenyalat l'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío. "La nostra missió és fer de Bétera un municipi més inclusiu i solidari, i aquest canvi comença amb la conscienciació dels nostres joves".

El projecte compta amb diversos socis europeus, entre ells Finnovaregio i Pour La Solidarite de Bèlgica, Un Monde Migrant de França i Lideri na Budeshteto de Bulgària. Cada entitat contribuirà amb activitats específiques per aconseguir els objectius del projecte.

En el cas de Bétera, com a municipi líder, dirigirà, coordinarà i organitzarà les diverses accions previstes. Això inclourà l'organització de tallers, seminaris i altres activitats formatives per fomentar les competències socials i interculturals dels joves participants. També s'abordaran temes com la sensibilització sobre la migració i la creació de continguts de comunicació positius i inclusius.

Bèlgica, a través de Per La Solidarite, centrarà els seus esforços en la realització de debats i seminaris sobre els reptes que enfronten els immigrants i com contrarestar els discursos negatius que sovint es difonen sobre ells als mitjans de comunicació. Aquests esdeveniments serviran com a plataforma per a aprofundir en la complexitat dels problemes de la migració i analitzar críticament les narratives mediàtiques.

Per la seua part, França, mitjançant Un Monde Migrant, desenvoluparà un manual sobre la creació de materials de comunicació i com difondre'ls. Aquesta guia buscarà fomentar el diàleg i l'empatia sobre la migració, a través de la producció de continguts multimèdia atractius i la planificació d'estratègies de difusió efectives.

Una vegada elaborat aquest manual, es realitzarà un taller presencial per presentar-lo i oferir orientació pràctica sobre el seu contingut i aplicació. Aquest taller permetrà als participants familiaritzar-se amb la guia i aprendre a utilitzar-la eficaçment en les seues activitats de comunicació.

Finalment, Bèlgica, amb Finnovaregio i Pour La Solidarité, celebrarà un acte final a Brussel·les per presentar les investigacions finals del projecte i les seues conclusions. Serà una oportunitat per compartir els resultats i les bones pràctiques amb altres organitzacions i institucions interessades en la promoció de la inclusió i la participació dels joves.

Amb aquesta iniciativa, Bétera demostra el seu compromís amb la construcció d'una societat més justa i igualitària, on tots els joves, independents de la seua procedència, tinguen l'oportunitat de participar i contribuir al desenvolupament de la comunitat.

    


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal