Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil dona el tret de sortida al projecte YEPIC per a implicar la joventut en els assumptes europeus i l'Agenda 2030

Un grup de 50 joves de l'IES Benaguasil participen en aquesta iniciativa europea

L'Ajuntament de Benaguasil ha posat en marxa el projecte europeu YEPIC (Youth Engagement in European Affairs) amb l'objectiu d'apropar la Unió Europea i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) als joves del municipi. En aquesta primera fase del projecte, han participat uns 50 alumnes d'entre 13 i 15 anys de l'equip de mediació de l'IES Benaguasil.

Fomentar la participació dels joves en la vida democràtica

L'alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, va inaugurar les jornades del projecte YEPIC posant de manifest la importància d'aquest tipus d'iniciatives per a fomentar la participació dels joves en la vida democràtica. "És necessari que els joves s'impliquen en els assumptes que els afecten i que tinguen la veu per a expressar les seues opinions i propostes", va afirmar Segarra.

Apropar la Unió Europea i els ODS als joves

El projecte YEPIC s'ha desenvolupat al llarg de dues jornades. En la primera, titulada "Construint el futur sostenible de la nostra ciutat", els joves van participar en ponències sobre sostenibilitat ambiental a càrrec d'empreses locals. A més, van treballar en grups per a proposar idees i iniciatives per a un desenvolupament sostenible del municipi.

La segona jornada, "Presentació de la Unió Europea i els ODS", va incloure sessions informatives sobre la Unió Europea i l'Agenda 2030. Els joves van aprendre sobre els objectius globals que pretén aconseguir la comunitat internacional i van reflexionar sobre com aquests objectius impacten en les seues vides i en el futur del planeta.

Habilitats per a la gestió de projectes i la comunicació

A més de conéixer la Unió Europea i els ODS, els participants en el projecte YEPIC han treballat en el desenvolupament d'habilitats de gestió de projectes i comunicació. En un taller d'oratòria, van aprendre a expressar les seues idees de manera clara i concisa, i a defensar els seus projectes davant d'un públic.

Continuïtat del projecte

El projecte YEPIC tindrà continuïtat amb una tercera jornada en la qual cada grup presentarà a l'Ajuntament la seua proposta d'acció per a un futur sostenible a Benaguasil. A més, 10 dels participants tindran l'oportunitat de viatjar a Brussel·les i conéixer les principals institucions europees.

YEPIC: Una aposta per la joventut.

El projecte YEPIC és el segon que Benaguasil implementa en el marc del programa Erasmus+ amb l'objectiu d'implicar la joventut en la vida democràtica. Aquesta iniciativa dona continuïtat als èxits del projecte BRIDGE2030, que va permetre als joves del municipi formar-se en els ODS i proposar iniciatives per a aconseguir un futur més sostenible.

Un projecte necessari i engrescador

El projecte YEPIC és una iniciativa necessària i engrescadora que permetrà als joves de Benaguasil conéixer la Unió Europea i els ODS, desenvolupar habilitats importants per al seu futur i, sobretot, implicar-se en la construcció d'un món més just i sostenible


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal