Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Zapico (IU) alerta del risc d'involució: 'els colps d'estat ja no són amb Guàrdies Civils i tancs'

El coordinador general d'IU Astúries, Ovidio Zapico, ha fet una crida a la resistència davant el risc d'involució a Espanya. Durant una reunió preparatòria per a l'Assemblea Federal, on es triarà la nova direcció nacional, Zapico ha posat de manifest la creixent influència del que ell denomina 'lawfare' i dels mitjans de comunicació de la dreta i l'extrema dreta.

En comparar la situació actual amb la dels anys vuitanta, Zapico ha alertat que el perill actual no rau en cops d'estat violents i oberts, sinó en la manipulació mediàtica i l'ús de la justícia amb fins polítics. Com a exemple, ha citat el cas de Mónica Oltra, exvicepresidenta de Compromís, que va ser implicada en un procés judicial que posteriorment es va demostrar fals.

En el seu discurs, Zapico ha cridat a defensar el govern de coalició progressista i ha instat la ciutadania democràtica a oposar-se a les maniobres de la dreta i l'extrema dreta. A més, ha destacat la importància de les aliances polítiques en un moment d'incertesa electoral.

D'altra banda, Zapico ha elogiat els resultats del govern de coalició a Espanya i, subratllant-ne la funció de protecció contra les forces de la involució. Tanmateix, ha reconegut els reptes econòmics i polítics que encara cal superar.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal