Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una concentració reclama 'drets bàsics' per a les persones trans i una sistema educatiu que 'forme en diversitat'


   Una concentració ha exigit a València que totes les persones trans "tinguen drets bàsics" i "no s'utilitzen com a moneda de canvi per a guanyar uns pocs escons", al mateix temps que ha demandat un sistema educatiu que "forme en diversitat" i que s'apliquen protocols "eficaços i eficients" per a previndre el 'bullying' en els centres escolars.

La protesta, realitzada en el marc del Dia de la visibilitat trans, ha sigut convocada per Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, i s'ha celebrat en la vesprada d'aquest diumenge en la plaça de l'Ajuntament de València, enfront de la casa consistorial.

Els, les i els assistents han portat diverses banderes trans i han encapçalat la protesta amb una pancarta amb el lema 'Drets trans = drets humans', un cartell que va ser utilitzat en la concentració de 2021 i que s'ha reutilitzat per a "recordar tot el que ha costat la lluita per la visibilitat trans" i "deixar clar" que el col·lectiu "no està disposat a perdre la llei trans autonòmica". Així mateix, han proclamat consignes com "Ací està la resistència trans" i "La meua família mola més perquè té un niñe trans".

La coordinadora del grup trans de Lambda, Raquel Ruiz, ha recalcat, en declaracions a Europa Press, que reivindiquen "l'existència de les persones trans". "Existim en un passat, vam existir en un present i existirem en un futur per molt que a les persones els moleste", ha subratllat.

En aquest sentit, ha exigit "una educació diversa" que "fomente els valors d'igualtat i de respecte", al mateix temps que ha demanat que "es reconega a les persones trans pel que són: persones mereixedores de drets".

"Demanem que no se'ns assenyale, que no se'ns agredisca i que ens respecten", ha ressaltat, i ha afegit que "no demanen cap extravagància ni cap privilegi". D'aquesta manera, ha reclamat una educació que "forme en diversitat" i que s'apliquen protocols "eficaços i eficients" per a previndre el 'bullying' en els centres escolars.

Així mateix, ha reclamat que les persones trans "han d'estar protegides", ja que "tenen una discriminació específica", per la qual cosa ha demandat que se'ls done suport fins que "s'integren en tots els àmbits de la societat".

Per això, ha insistit que l'educació "ha de començar per les escoles", ja que és "on es formen els adults que formaran part de la societat". "Els, les i els niñes han d'educar-se en diversitat, treballar en l'ara, per a formar una societat millor en el futur", ha continuat.

"Les persones trans volem aprendre en un entorn segur perquè no tenim res dolent, cap malaltia i mereixem respecte, a més mereixem una formació digna per a poder tindre un habitatge i no acabar en la marginalitat, en la violència o ser excloses pels sectors reaccionaris", ha conclòs.

"AMPLIAR DRETS"

Els, les i els participants han llegit un manifest en el qual han denunciat "el retrocés que suposa la censura dels llibres sobre diversitat i temàtica LGTBI+ en els centres públics", un fet que han qualificat com "una situació que ha de servir per a actuar, mantindre's ferma i no donar ni un sol pas més arrere", segons ha informat Lambda en un comunicat.

En aquest sentit, el col·lectiu pretén "erradicar les discriminacions per transfòbia en tots els àmbits de la societat democràtica" i "utilitzar l'educació com a eina fonamental", ja que "educar en diversitat és la clau del respecte

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal