Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

TSJCV condemna a Sanitat a readmetre a víctima dels abusos de l'ex d'Oltra després de la nul·litat del seu acomiadament

   La jove i la seua exparella van ser els únics dels 1.058 treballadors de la concessionària no subrogats per la Conselleria després de la reversió

TSJCV condemna a Sanitat a readmetre a víctima dels abusos de l'ex d'Oltra després de la nul·litat del seu acomiadament

La Sala social del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha dictat sentència en la qual condemna a la Conselleria de Sanitat a readmetre a la víctima dels abusos de l'exmarit de Mónica Oltra. Aquesta jove, juntament amb la seua exparella, es trobava entre els únics dels 1.058 treballadors de la concessionària de l'Hospital de Torrevella que no van ser subrogats per l'administració sanitària valenciana després de la reversió al sistema públic.

La sentència estima parcialment el recurs presentat per la jove contra la resolució del Jutjat social número 1 d'Elx, que ja havia condemnat a Sanitat a indemnitzar-la amb 10.000 euros, juntament amb la seua parella, per haver patit una vulneració dels seus drets en no ser subrogats per l'administració després de la reversió de la concessió.

Els demandants havien assenyalat que, malgrat la declaració de nul·litat dels seus acomiadaments per vulneració de drets fonamentals, la sentència d'instància no els havia condemnat a ser readmesos ni a l'abonament dels salaris de tramitació fins a la seua readmissió.

La sala del TSJCV ha estimat el recurs amb relació a la jove, ja que es va considerar que havia adquirit la condició de treballadora indefinida al continuar prestant serveis per a Torrevella Salut UTE després de la finalització del seu contracte d'interinitat. Per tant, s'ha condemnat a la readmissió amb abonament dels salaris de tramitació des de la data de l'acomiadament fins a la seua readmissió.

No obstant això, en el cas de la seua exparella, el TSJCV ha considerat que la readmissió no és possible, ja que el seu contracte d'interinitat va finalitzar per reincorporació del treballador al qual substituïa.

La sala ha mantingut la indemnització de 10.000 euros per danys morals a cadascun dels demandants, tenint en compte l'antiguitat i l'import dels salaris percebuts.

Així doncs, aquesta sentència suposa un pas important en el reconeixement dels drets laborals de la jove víctima dels abusos, tot condemnant a la Conselleria de Sanitat a prendre les mesures pertinents per a la seua readmissió i compensació econòmica.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal