Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sira Rego presenta una candidatura a liderar IU amb coordinadors autonòmics i l'històric dirigent andalús Antonio Torrijos

      

La llista de Rego es reivindica com a "feminista", "municipalista" i amb "gran fortalesa territorial"

La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, ha formalitzat la seua llista per liderar la formació a la pròxima assemblea, la qual inclou diversos coordinadors autonòmics i incorpora com a número dos l'històric dirigent andalús Antonio Torrijos, a més de l'actual secretari d'Organització, Ismael González, que tanca la llista de la ministra..

Precisament aquest dimarts acabava el termini per registrar candidatures, després que la reunió d'ahir entre els candidats convocats a instàncies de la ministra per explorar un consens entre sectors acabara sense acord. Per tant, l'assemblea serà finalment una confrontació entre els diferents sectors de l'organització.

Des de l'equip de Rego han recriminat a Maíllo, els respectius sectors del qual estaven integrats en la direcció que va forjar l'excoordinador Alberto Garzón, per haver renunciat a una llista d'unitat i a la seua oferta de colideratge en l'organització.

La llista de Rego es reivindica com a "feminista", "municipalista" i amb "gran fortalesa territorial", la qual incorpora a Torrijos, un dels fundadors de CCOO Andalusia i regidor a l'Ajuntament de Sevilla.

Destaquen que la seua candidatura paritària (40 dones i 40 homes) és l'única liderada per una dona. A més, valoren que compta amb una dotzena d'alcaldesses i regidors), presència de joves (20% menors de 35 anys) i sindicalistes.

Així mateix, exposen des de l'equip que la llista de Rego aglutina un major nombre de coordinadors autonòmics d'IU (Rosa Pérez, de País Valencià; Álvaro Sanz, d'Aragó; Nuria Lozano, de Catalunya; José Luis Álvarez-Castellano, de Regió de Múrcia; Pedro César Mellado, de Castella-la Manxa; i Diego Mendiola, de La Rioja) i coordinadors provincials.

En l'àmbit nacional, a més de la ministra, destaquen el secretari d'Estat de Joventut i Infància, Rubén Pérez, el diputat Nahuel González i l'exsenadora Vanessa Angustia.

Rego s'enfrontarà en aquest procés congressual amb l'exlíder d'IU Andalusia Antonio Maíllo, el coordinador de Madrid, Álvaro Aguilera, i el representant del sector crític José Antonio García Rubio

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal